Download
  • 2022. szeptember 20., kedd
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF XD a „2023-as év nemzetközi tehergépkocsija”-díj büszke nyertese

A DAF XD a „2023-as év nemzetközi tehergépkocsija”-díj büszke nyertese

A DAF új generációs XD sorozatát a specializált és áruszállítási kategóriában „a 2023-as év nemzetközi tehergépkocsijának” választották. Harald Seidel, a DAF Trucks elnöke ma este elnyerte a legrangosabb díjat a szállítmányozási iparágban a hannoveri IAA Transportation díjátadó ünnepségén. Az XD sorozat – amely teljesen elektromos változatok teljes választékát tartalmazza, egyetlen töltéssel több mint 500 kilométer hatótávolsággal – hivatalosan is bemutatásra került a mai IAA kiállításon.

 
DAF-XD-awarded-International-Truck-of-the-Year-2023
A DAF XD sorozatot „a 2023-as év nemzetközi tehergépkocsijának” választották. Harald Seidel, a DAF Trucks elnöke ma este Hannoverben vette át a rangos díjat.
 

Az új generációs DAF XD sorozatot a „2023-as év nemzetközi tehergépkocsija” díjjal jutalmazta egy haszonjárművekkel foglalkozó, 24 szerkesztőt és vezető újságírót képviselő zsűri, akik Európa-szerte tehergépkocsikkal foglalkozó 24 nagy magazint képviseltek. A tavalyi évben a hosszú távú és nehéz szállításra tervezett új generációs DAF XF, XG és XG ⁺ sorozatot választották „a 2022-es év nemzetközi tehergépkocsijának”.

Hozzájárulás a közúti szállítás hatékonyságához 

Az Év nemzetközi tehergépkocsija (IToY) szabályai alapján a díjat annak a tehergépkocsinak ítélték meg, amely az elmúlt 12 hónapban jelent meg a piacon, és amely a legnagyobb mértékben járult hozzá a közúti szállítás hatékonyságához. A döntést számos kritikus feltételt tartalmazó rendszer alapján hozták meg, melybe beletartozott a technológiai innováció, a kényelem, a biztonság, a vezethetőség, a gazdaságos üzemanyag-használat, az ökológiai „lábnyom” és a teljes tulajdonlási költség (TCO).

„Új mérce”

Gianenrico Griffini, a zsűri elnöke a zsűri szavazásának összegzéseként így nyilatkozott: „Az új XD sorozat bevezetésével a DAF egy olyan korszerű áruterítő tehergépkocsit szállított, amely új mércét állít fel kategóriájában. A tehergépkocsi család jelentősen javítja a közvetlen és közvetett kilátást, így a biztonságot, ami kulcsfontosságú tényező az áruterítő járművek esetében. A jármű hatékonysága és a járművezető kényelme szintén új mércét jelent ebben a szegmensben.”

Körkörös kilátás 

Griffini hangsúlyozta, hogy az IToY zsűrije nagyra értékeli a vezetési pozíciót és a teljes körű jobb kilátást, amit a nagyméretű, ívelt szélvédő, az alacsony övvonalakkal ellátott oldalablakok és az opcionális járdára néző ablak biztosít. „Ezek a funkciók – a sarokkamera és a hagyományos főtükröket helyettesítő opcionális digitális megjelenítő rendszer mellett – lenyűgöző módon javítják a veszélyeztetett úthasználók biztonságát.”

Elektromos és dízelmotorok

Emellett a 24 zsűri tagja méltatta az XD új, rendkívül hatékony erőátviteli rendszerének teljesítményét is, amely a továbbfejlesztett prediktív funkciókkal rendelkező, ZF TraXon automata sebességváltóval és nagy teljesítményű PACCAR MX-11 motorokkal rendelkezik. A zsűribizottságot a vadonatúj, teljesen elektromos hajtásláncok bejelentése is lenyűgözte. 

„Csodálatos elismerés”

A DAF Trucks elnöke, Harald Seidel így nyilatkozott: „A 2023-es év nemzetközi tehergépkocsija díj megnyerése nagyszerű elismerés DAF alkalmazottaink és márkakereskedőink számára. Azt bizonyítja, hogy a prémium DAF XD új ipari szabványt állít fel a specializált és áruszállítási célú alkalmazásokban dolgozó ügyfelei számára, első osztályú biztonságot, hatékonyságot és járművezetői kényelmet kínálva.”

 

 
 
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens