Download
  • 2022. május 3., kedd
  • Eindhoven
 

A Renewi Hollandiában szolgálatba állította az első hátsó rakodóval ellátott DAF 6x2 CF Electric tehergépkocsit

A Renewi nemzetközi hulladék-újrahasznosító vállalat fontos lépést tett flottája fenntarthatóságának növelése érdekében. Április 11-én, hétfőn, üzembe helyezett egy teljesen elektromos szemétgyűjtő járművet, egy Geesink hátsó rakodórendszerrel felszerelt— DAF 6x2 CF Electric tehergépkocsit: ez az első hátulról rakodható, szemétgyűjtő alkalmazásokhoz felhasználható DAF FAN CF Electric Hollandiában. A tehergépkocsit Lucas Willems, a DAF Trucks N.V. flottaértékesítési igazgatója adta át Marc den Hartognak, a Renewi Nederland ügyvezető igazgatójának.

 
DAF-CF-Electric-Geesink-Renewi-EV-01
Az első Geesink hátsó rakodóval felszerelt DAF FAN CF Electric átadása a Renewi Vlaardingen vállalatnak. Balról jobbra: Lucas Willems (DAF Nederland), Marc den Hartog (Renewi), Robert Jooren (Renewi), Wendy van den Bos (Renewi Vlaardingen) és André Komen (GeesinkNorba).
 

„A DAF CF kiválóan beleillik logisztikai műveleteinkbe” – nyilatkozta Den Hartog. „Gyűjtőfolyamatunk amúgy így is sok vezetéssel jár, ezért nagyon érdekel bennünket a tehergépkocsi elektromos változata. Fontos lépés ez a flottánk fenntarthatóságának növelése terén, és azt is lehetővé teszi számunkra, hogy kielégítsük ügyfeleink fenntarthatóbb szolgáltatások iránti igényét. Egyre több város írja elő elektromos járművek használatát szemétgyűjtésre, mivel ez a módszer CO2 semleges megoldást kínál. A jövőben további elektromos járműveket tervezünk szolgálatba állítani.”

A Renewi Rotterdam térségében helyezi üzembe a CF Electric járművet. A 200 kilométer átlagos hatótávolság bőven elég szemétgyűjtésre a nagyvárosi területeken. A sűrűn egymást követő felvételi pontoknak, az alacsony sebességnek és a fékezés közbeni regenerálásnak köszönhetően nagyszerűen ki lehet használni az akkumulátorcsomag kapacitását. A Renewi fix töltőpontokon végzi a töltést, és a töltési időközöket szervesen beépíti a vállalat műveleteinek tervezésébe. A 250 kilowatt teljesítményű töltőállomáson 75 percet vesz igénybe az akkumulátor feltöltése.

Kifejezetten a hátsó rakodóhoz igazított rövid tengelytáv

A DAF FAN CF Electric rövid tengelytávval rendelkezik, amelyet a hátsó rakodó felépítményhez módosítottak. A DAF CF Electric tavaly óta nagyobb teljesítményű, 350 kWh-s akkumulátorcsomagot kapott, amely az előző generációnál sokkal könnyebb. A súlycsökkenés lenyűgöző, nem kevesebb, mint 700 kg, ami azt jelenti, hogy a (28 tonnás legnagyobb jármű össztömegű) szemétgyűjtő DAF CF Electric nettó terhelhetősége jelenleg 10 000 kg.
Lucas Willems: „A beszállító, a GeesinkNorba, rendkívül energiahatékony Li-On Power Pro elektromos mellékhajtást használ a hátsó rakodó és a tömörítőrendszer működtetéséhez. Ennek a PTO-nak csupán körülbelül 1,5 kWh-ra van szüksége 1 000 kg hulladékhoz, ami rendkívüli”.

Hulladékból nyersanyag és energia

A Renewi számára elsődleges az ökológiai lábnyom csökkentése, ezért a vállalat időben felkészíti flottáját a számos városközpontban kialakított környezetvédelmi zónák bevezetésére. A fenntarthatóság az újrahasznosító vállalat egyik központi értéke, ami a szervezet minden tevékenységét áthatja. A feldolgozott hulladék 89%-át újra felhasználják nyersanyag vagy energia formájában, ami már önmagában is hatalmas CO2-csökkentést eredményez. A Renewi évente 14 millió tonna hulladékot dolgoz fel — a hat országban tevékenykedő vállalat kiterjedt hálózata több mint 165 telephelyből áll a Benelux államokban.

 
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
 

 

A DAF CF Electric részletesebben