Download
  • 2022. április 20., szerda
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF Components nagy megrendelést kapott az Otokartól

100 darab PACCAR MX-11 motor hajtja a kiváló minőségű, isztambuli Metrobusokat

A DAF Components 100 darab PACCAR MX-11 motor szállított le az Otokar nevű török autóbuszgyártónak. Az Euro 6 erőforrásokat ugyanennyi új „Metrobus” nevű járműbe, az isztambuli önkormányzat népszerű zászlóshajójába szerelik be, amelyeket Európa legnagyobb metropoliszát átszelő gyors buszsávokban használnak.

 
DAF-Components-receives-large-order-from-Otokar
 

A DAF Components különböző alkatrészek, pl. motorok, tengelyek és fülkék iparágvezető, független beszállítója autóbuszokat, speciális járműveket és hajókat gyártó, a világ minden részén található vállalatok számára.  

Kiváló vezethetőség, kényelem és maximális üzemidő

Az Otokar által rendelt 100 darab Euro 6 PACCAR MX-11 motor 370 LE/270 kW teljesítményt és 1900 Nm nyomatékot biztosítanak 900 ford/perc fordulatszámon. A sima nyomatékgörbe egyenletes vezetési teljesítményt biztosít, és maximális kényelmet nyújt az utasoknak még a dombos Isztambul buszsávjain is. Az Otokar a páratlan megbízhatóság és a rendkívül alacsony karbantartási költségek miatt választott PACCAR motorokat. Emellett az évente mindössze egyetlen szervizperiódus biztosítja a járművek maximális használhatóságát. 

Kerem Erman, az Otokar haszonjárművek igazgatója a következőt mondta: „Az új Metrobusok üzembe helyezése új korszakot jelent az isztambuli tömegközlekedésben a buszok nagy teljesítményének, tartósságának, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásának, magas fokú biztonságának és kényelmének köszönhetően.”

Napi egymillió utas 

Az új, DAF által gyártott PACCAR motorokkal szerelt Otokar Metrobusok egyszerre 200 utast képesek szállítani. A járműveket egy csak általuk használt 52 km-es gyors, autóbusz tranzitútvonalon helyezik üzembe, amely a város dombos körgyűrűjét követi buszsávokon a járat majdnem teljes hosszán. Az isztambuli Metrobusok naponta körülbelül egymillió embert szállítanak. A csuklós buszok karbantartását az Otokar fogja végezni a helyi DAF-márkakereskedővel együttműködve.

 
 
 

 

Sajtókapcsolati adatok: 

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com