Download
  • 2022. március 24., csütörtök
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF öt CF Electric tehergépkocsit szállít az Amazon UK vállalatnak

A DAF öt CF Electric tehergépkocsit szállít az Amazon UK vállalatnak. A 37 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, teljesen elektromos jármű az Amazon közepes távolságokra alkalmazott járműparkját bővíti, nulla kipufogógáz-kibocsátással történő áruszállítással. Az öt DAF CF Electric tehergépkocsi az Amazon közepes távolságokon használt első elektromos járművei Európában.

 
DAF delivers five CF Electric trucks to Amazon UK
Az amazon öt DAF CF Electric vontatót állít szolgálatba az Egyesült Királyságban közepes távolságú áruterítéshez.
 

A járművek fontos mérföldkövet jelentenek az Amazon járműparkjának villamosítása felé, a Shipment Zero program részét képezve – az Amazon célja, hogy 2030-ra az Amazon szállítmányok 50%-át nettó nulla szén-dioxid-kibocsátással szállítsa. Az öt jármű dízel tehergépkocsikat vált ki, így akár évi 100.000 mérföldnyi út is megtehető megújuló villamos energiával, melynek jóvoltából körülbelül 170 tonnányi CO2 kibocsátása előzhető meg.

„Izgatottan várjuk, hogy a DAF CF Electric bekerüljön az Amazon járműparkjába, és támogathassuk ezzel elkötelezettségüket a klímavédelmi ígéretünk kapcsán” – jelentette ki Eelco van Veen, a DAF Trucks flottaértékesítési igazgatója. „A DAF CF Electric elektromos tehergépkocsi fontos lépést jelent az iparágban a zéró károsanyag-kibocsátású, közepes távolságú áruterítés felé. A jobb levegőminőség és az alacsonyabb CO2-kibocsátás iránti növekvő keresletre válaszul került kifejlesztésre a közlekedési szektorban. Az okos tervezésnek és a gyorstöltésnek köszönhetően a CF Electric akár 500 kilométert is képes megtenni naponta. Ez egy olyan szám, amellyel a fuvarozók már dolgozhatnak.” 

„Az Amazon az egyik első vállalat a világon, amely elektromos nehéz tehergépjárműveket állít forgalomba” – mondta John Boumphrey, az Amazon egyesült királyságbeli vezetője. „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy 2040-re nettó nulla szén-dioxid-kibocsátásúvá váljunk, és ez mérföldkőnek számít, mivel folytatjuk szállítási hálózatunk szén-dioxid-mentesítését, hogy több vásárlói rendelést tudjunk teljesíteni nulla kibocsátású járművekkel.”

DAF CF Electric: vontató és tehergépkocsi-alváz 

A DAF CF Electric 4x2 kerékképletű vontatóként (járműszerelvény legnagyobb össztömege: 37 tonna) és 6x2 kerékképletű tehergépkocsi-alvázként (megengedett legnagyobb össztömeg: 28 tonna) is kapható, a maximális manőverezhetőség érdekében kormányzott emelőtengellyel. A 210 kW (240 kW csúcsteljesítmény) elektromos motort 350 kWh (315 kWh effektív) kapacitású akkumulátor táplálja. A teljes feltöltés 250 kW teljesítményű töltőállomáson mindössze 75 percet vesz igénybe.

 
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens