Download
  • 2022. január 4., kedd
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF új megrendelést kapott a Belga Hadseregtől

A 879 db összkerék meghajtású CF Military teherautóra vonatkozó korábbi megrendelését követően, a Belga Hadsereg új megrendelést adott le a DAF tehergépkocsi gyártó vállalatnak. Ezúttal 9 db nehéz vontatóból és hozzájuk tartozó pótkocsiból álló szerelvényt rendeltek, melyek feladata katonai járművek biztonságos és gyors szállítása lesz a hadműveleti és konfliktusövezetekben. A járművek átadása 2024-ben várható.

 
DAF-receives-new-order-from-Belgian-Defence
A Belga Hadsereg újabb megrendelést adott le a DAF Trucks-nál 9 db CF Military szerelvényre, melyeket járművek szállítására használnak majd a hadműveleti és konfliktusövezetekben.
 

A megrendelés négytengelyes, összkerék meghajtású CF Military vontatókból és háromtengelyes, kihúzható platós félpótkocsikból álló teljes szerelvényekre vonatkozik. A vontatókat a legmodernebb páncélozott fülkékkel szerelik majd fel, amelyek maximális védelmet nyújtanak utasaik számára a katonai műveletek során.

Páratlan terepjáró képesség

A DAF szorosan együttműködik a neves cseh TATRA TRUCKS céggel. Ennek eredménye egy egyedülálló futómű-koncepció világszínvonalú hajtáslánccal, központi gerinccsővel és független kerékfelfüggesztéssel. Ez a CF Military számára páratlan terepjáróképességeket és kivételes vezetői kényelmet biztosít még a legnagyobb kihívást jelentő terepen is. A Belga Hadsereg által rendelt mentőjárműveket 12,9 literes PACCAR MX-13 motor hajtja majd, 340 kW/460 LE teljesítménnyel.

A legmodernebb páncélozott utasfülkéket a TATRA DEFENSE VEHICLES biztosítja a DAF CF sorozat Belgiumban gyártott fülkéiből származó alkatrészek felhasználásával.

Karbantartás 

A Hadsereg és a DAF szoros együttműködésben gondoskodik a CF Military szerelvények karbantartásáról, amelyben a Belga DAF márkakereskedői hálózat döntő szerepet játszik. A világszerte több mint 1100 telephellyel rendelkező DAF márkaszerviz hálózat a Belga határokon túl is segít a karbantartásban, a DAF ITS közúti segélyszolgálattal karöltve. A DAF márkaszervizek a PACCAR Parts támogatására támaszkodva piacvezető alkatrész elérhetőséget biztosítanak.
„Nagyon büszkék vagyunk, hogy megkaptuk ezt a második megrendelést a Belga Hadseregtől” – mondja Harry Wolters, a DAF Trucks elnöke. „Ez további bizonyíték arra, hogy a DAF képes modern szállítási megoldásokat nyújtani katonai célokra is. Bízunk benne, hogy a jövőben más fegyveres erők számára is szállíthatunk majd egyedülálló minőségű DAF CF Military teherautókat.” 

A Belga Hadsereg új megrendelésének előzménye egy év eleji, 879 darab 4x4-es és 8x8-as jármű szállítására vonatkozó, 2022 és 2025 közötti időszakra vonatkozó előző megrendelés volt.

 

 
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens