2.4. New Generation DAF XG 4x2 tractor

Máris elkelt az első 1000 új generációs DAF tehergépkocsi

Elsöprő sikerrel kezdődött az új generációs XF, XG és XG⁺ értékesítése

 
Download
  • 2021. július 13., kedd
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Kevesebb mint egy hónappal a hivatalos bemutató után a DAF már több mint 1000 ügyfélrendelést kapott az új generációs XF, XG és XG+ teherautóira. A hosszú távú fuvarozásra való járművek vadonatúj családjának gyártása októberben kezdődik el, új mércét állítva a hatékonyság, a biztonság és a járművezető kényelme terén.

 

Június 9-én, szerdán a DAF leleplezte az új generációs XF, XG és XG+ típusát, az első olyan tehergépjárműveket a piacon, amelyek teljes mértékben alkalmazkodnak a járművek tömegére és méreteire vonatkozó új európai jogszabályokhoz. Ezek hosszabb teherautó-fülkéket tesznek lehetővé, hogy új szintre emeljék a hatékonyságot, a biztonságot és a járművezető kényelmét.

Az olyan jellemzők, mint az optimális lekerekítések, a kúpos kialakítású fülke, a jobban ívelt szélvédő és a jármű orrának 16 centiméteres meghosszabbítása, a kategóriában élenjáró aerodinamikát eredményeztek. Ez pedig hozzájárul az üzemanyag-hatékonyság lenyűgöző, akár 10 százalékos javulásához, ami hasonló mértékű csökkenést jelent a szén-dioxid-kibocsátás terén is. Egyedülálló biztonságot sikerült elérni az ablakok rendkívül alacsony övvonalával, a kísérőoldalon kimagaslóan jó közvetlen kilátást nyújtó alsó ablakkal, valamint az új DAF Digital Vision System és a DAF Corner View rendszerrel. A befordítható ülések, a teljesen digitális műszerpanel, a Relax Bed fekhely és a belső hangulatvilágítás, nem is beszélve az eddigiekhez képest példátlanul tágas belsőtérről (12,5 m3 az XG+ esetében), együttesen egyedülálló járművezetői kényelmet nyújtanak.

Ráadásul a DAF új generációja egy teljesen új platformra épül, amely készen áll a gyártónál már fejlesztés alatt lévő alternatív, akkumulátoros/elektromos vagy hidrogénüzemű hajtásláncok fogadására.

„Több mint 90 éves történelmünk során még sohasem sikerült a hivatalos bemutatót követően ennyire gyorsan elérni a mérföldkőnek számító 1000 ügyfélrendelést” – mondta Richard Zink, a DAF igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja. „Ezt a mérföldkövet pedig az teszi még különlegesebbé, hogy az új generációs DAF járművek gyártása csak októberben kezdődik majd el, és az ügyfelek túlnyomó többsége még nem is láthatta élőben ezeket a pompás teherautóinkat. Mindez azt mutatja, hogy olyan forradalmi tehergépkocsik bemutatásával kezdtük el a jövőt, amelyek valóban nagy változásokat hoznak majd a hatékonyság, a biztonság és a járművezető kényelme tekintetében.”  

 

 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens