DAF_receives_large_order_from_Belgian_Armed_Forces

Nagy megrendelést kapott a DAF a Belga Hadseregtől

 
Download
  • 2021. március 1., hétfő
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Jelentős megrendelést kapott a DAF a Belga Hadseregtől. A megrendelés 879 összkerékhajtású katonai CF tehergépkocsi leszállítását és szervizelését foglalja magában. Az első járművek szállítását 2022-re tervezik, az utolsó járműveket pedig 2025-ben fogják legyártani.

 

A 879 darab katonai CF tehergépkocsira vonatkozó megrendelés 636 darab kéttengelyes, 4x4-es hajtáslánccal szerelt tehergépkocsit tartalmaz, amelyeket általános teherszállításra fognak használni. A DAF ezen felül 243 darab négytengelyes, 8x8-as hajtáslánccal szerelt tehergépkocsit szállít különféle alkalmazásokhoz (billenőplatós, konténerszállító és darus).

Páratlan tereptulajdonságok

A katonai CF típusok gyártása során a DAF szorosan együttműködik a neves cseh TATRA Trucks vállalattal, ami egyedülálló alvázkoncepció kialakítását eredményezi független felfüggesztéssel és világszínvonalú hajtáslánccal, egy középső csővázba beépítve. Ennek köszönhetően a katonai CF páratlan tereptulajdonságokkal büszkélkedhet, és kivételes járművezetői kényelmet nyújt még a legnagyobb kihívást jelentő terepeken is. A tehergépkocsikat a 10,8 és 12,9 literes PACCAR MX-11 (4x4) és MX-13 (8x8) motorok hajtják 300 kW/410 LE és 340 kW/460 LE közötti teljesítményt nyújtva.

A DAF a HIAB vállalatot választotta az összes horgos emelőrendszer és teherrakodó daru, a VS-Mont céget pedig a billenőplatós felépítmények beszállítójaként. A raktér felépítményeket a Porgest fogja gyártani. Összesen 352 katonai CF jármű épül a TATRA Defense Systems korszerű ballisztikus fülkéjével felszerelve.

Belgiumban gyártott fülkék

A katonai CF tehergépkocsik fülkéi a DAF westerlói fülkeüzemében készülnek Belgiumban. A motorok gyártása a DAF eindhoveni motorüzemében történik, az alvázakat pedig a TATRA csehországi üzemében állítják elő.

Szervizelés DAF márkakereskedőknél

A Belga Hadseregnek szállított katonai CF tehergépkocsik teljes körű szervizelését a DAF hivatalos márkakereskedői hálózata végezheti majd Belgiumban 27, a világ többi részén pedig több mint 1100 helyszínen. A DAF-márkakereskedők nemzetközi szervezetének munkáját a PACCAR Parts az alkatrészek iparágvezető színvonalú rendelkezésre állásával támogatja.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Belga Hadsereg

minket tisztelt meg ezzel a rangos megrendeléssel” – nyilatkozta Harry Wolters, a DAF Trucks elnöke. „Mivel ultramodern fülke- és tengelygyártó üzemünk Westerlóban működik, Belgiumot hazai piacunknak tekintjük, ami még értékesebbé teszi számunkra ezt a megrendelést. A katonai CF modellekkel olyan egyedi tehergépkocsikat kínálunk a Belga Hadseregnek, amelyekkel minden körülmények között tökéletesen el tudják majd látni felelősségteljes feladataikat.”

 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

Rutger Kerstiens