Download
  • 2020. szeptember 8., kedd
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Megjelennek a DAF megnövelt hatótávú CF Electric tehergépkocsijai

A DAF Trucks az elektromos hajtásláncok fejlesztésének következő lépéseként a VDL e-power technológiával felszerelt DAF CF Electric járművek hatótávolságát duplájára, több mint 200 kilométerre növeli. Az új generációs akkumulátorok bevezetése további 700 kg-os súlycsökkenést jelent, ami közvetlenül nagyobb rakománysúlyt eredményez.

 
DAF-CF-electric-tractor-530807
A DAF Trucks az elektromos hajtásláncok fejlesztésének következő lépéseként a DAF CF Electric járművek hatótávolságát duplájára, több mint 200 kilométerre növeli.
 

A DAF élen jár a teljesen elektromos tehergépkocsik fejlesztésében és értékesítésében. A CF Electric első típusainak helyszíni tesztjei már 2018-ban megkezdődtek holland és német ügyfeleink részvételével, majd tavaly került forgalomba az új szoftverrel és új műszerfallal továbbfejlesztett második generáció.

Vontató és tehergépkocsi

A DAF CF Electric ideális a zéró károsanyag-kibocsátás és a csendes felhasználás biztosításához városi felhasználás során, beleértve az általános áruterítést, az áruházi beszállítást és a szemétgyűjtést. A DAF jelenleg 4x2 vontató (37 tonna legnagyobb jármű össztömeg) és a maximális manőverezhetőség érdekében kormányzott emelőtengellyel ellátott 6x2 tehergépkocsi változatban (28 tonna legnagyobb jármű össztömeg) kínálja a CF Electric járművet.

Bevált és megbízható technológia

A CF Electric járművek legújabb generációja az előző generációk bizonyított megbízhatóságára és felhasználóbarát tulajdonságaira épül. A jelenlegi generáció legújabb kiegészítése a 350 kWh-s (315 kWh tényleges kapacitású) lítiumion-akkumulátorcsomag. Nagyobb teljesítménye mellett ez az akkumulátorcsomag sokkal könnyebb is – nem kevesebb, mint 700 kg-mal. Ez a súlycsökkentés pedig közvetlenül nagyobb rakománysúly-kapacitást eredményez.

Az akkumulátor működése kondicionált, ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet az időjárástól függetlenül mindig stabilan 25 és 40 °C között marad, ami elősegíti az akkumulátor tartósságát és állandó teljesítményszintjét.

500 elektromos kilométer naponta

A korábbi méreteit megőrző akkumulátorcsomag megnövelt kapacitásának köszönhetően a CF Electric már több mint 200 kilométer hatótávra képes, ami az előző generációkhoz képest kétszeres növekedést jelent. Az akkumulátor teljes feltöltése általában a tehergépkocsi telephelyén történik, és körülbelül 75 percig tart egy 250 kilowattos töltőállomás használatával.
Ha (ki)rakodás vagy a járművezető pihenőideje alatt is töltik az akkumulátort, a DAF CF Electric akár napi 500 teljesen elektromos kilométer megtételére is képes. Ez rendkívül előnyös a tehergépkocsi termelékenysége és hatékonysága szempontjából.

Speciális tanácsadás a beszerzéshez és a használathoz

Az elektromos járművek használatához különleges hozzáállásra van szükség az ügyfél részéről. Ezért nyújt támogatást a DAF ügyfeleinek fejlett útvonal-szimulációs modellekkel, amelyek segítenek a leghatékonyabb tervek kidolgozásában a járművek számára, beleértve az akkumulátor átgondolt és hatékony feltöltésére vonatkozó hasznos tanácsokat is. A DAF – kiválasztott beszállítóival, például a VDL-lel együtt – az optimális töltési infrastruktúrával kapcsolatban is nyújt tanácsadást. 

Értékesítés szeptembertől

A megnövelt hatótávú CF Electric értékesítése szeptemberben kezdődik, és a szállítás várhatóan 2021 elején indul el.          

„Jelentős előrelépés”

 „Megnövelt hatótávolságának köszönhetően az új CF Electric megerősíti pozíciónkat az elektromos közúti szállítás élvonalában” – mondja Ron Borsboom, a DAF termékfejlesztési részlegének ügyvezető igazgatója. „Ezt a tehergépkocsit a városaink jobb levegőminősége és a CO2 -kibocsátás csökkentése iránti növekvő igényre reagálva fejlesztettük ki. A naponta 500 teljesen elektromos kilométer már olyan eredmény, amivel a szállítmányozók tényleg dolgozhatnak.”

DAF CF Electric | FT vontató — Műszaki adatok

Alváz                                                               4x2
Tengelytáv                                                       380 centiméter
Vontató súlya                                                   9 000 kg
Elektromos motor                                             210 kW
Nyomaték                                                        2000 Nm
Akkumulátorkapacitás                                       350 kWh (315 tényleges kapacitás)
Teljesen feltöltött jármű hatótávolsága               akár 220 km
Gyorstöltésű akkumulátorok                              75 perc (300 kW-on)

DAF CF Electric | FAN tehergépkocsi — Műszaki adatok

Alváz                                                               6x2, emelőtengely
Tengelytáv                                                       380/420/460/480 centiméter
Tehergépkocsi súlya                                        10 200 kg
Elektromos motor                                             210 kW
Nyomaték                                                        2 000 Nm
Akkumulátorkapacitás                                       350 kWh (315 tényleges kapacitás)
Teljesen feltöltött jármű hatótávolsága               akár 220 km
Gyorstöltésű akkumulátorok                              75 perc (300 kW-on)

 

 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens