Download
  • 2020. április 30., csütörtök
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF CF és XF be- és kikapcsolható elsőkerék-hajtással is kapható

A robusztus és karbantartásbarát rendszert bármely DAF-márkakereskedő karbantarthatja

Azokhoz a tehergépkocsikhoz, amelyek nagyrészt úton közlekednek, azonban néha csúszós utakon vagy terepen is használják őket, a DAF egy speciális, hidraulikus elsőkerékhajtási megoldást tesz elérhetővé, amely egy kapcsolóval egyszerűen aktiválható. Az új, „PXP” meghajtást a Paul Nutzfahrzeuge közreműködésével fejlesztették ki, és a PACCAR MX-11 vagy MX-13 motorral hajtott DAF CF és XF 4x2 vontatón lesz elérhető. A többi alváztípusnál az év hátralévő részében válik majd elérhetővé a rendszer.

 
DAF-CF-and-XF-available-with-switchable-front-wheel-drive
A 4x2 DAF CF és XF vontatóknál, amelyeknek néha terepen kell közlekedniük, a DAF bevezeti a „PXP” rendszert, amely lényegében egy speciális kapcsolóval aktiválható, hidraulikus elsőkerék-meghajtás.
 

A csak alkalmanként terepen közlekedő tehergépkocsik állandó összkerékmeghajtása általában jelentős költséget jelent a beszerzés, karbantartás és üzemanyag-fogyasztás szempontjából. Néha azonban fontos, hogy extra vonóerő álljon rendelkezésre az árkok, homokos utak, burkolatlan rakodóhelyek és meredek emelkedők leküzdéséhez.

Az ilyen, kihívást jelentő helyzetekre a CF és XF 4x2 vontatóhoz a DAF mostantól elérhetővé teszi a hidraulikus elsőkerék-meghajtási opciót, amely a műszerfalon lévő kapcsolóval aktiválható. Ha a jármű a hajtott kerekek csúszását észleli, a PXP–Paul Xtra Power automatikusan aktiválódik. Minél nagyobb a hátsó csúszás mértéke, annál nagyobb vonóerőt biztosít az első kerekeknek.

A 4. fokozatig használható

A DAF be- és kikapcsolható elsőkerék-meghajtása az első négy előremeneti fokozatban, valamint az első és második hátrameneti fokozatban érhető el. 20 km/h feletti sebesség esetén (és/vagy 5. vagy magasabb fokozatban) a PXP készenléti üzemmódba kapcsol vissza. A rendszer alacsonyabb sebességen és szükség esetén ismét aktiválódik.

Az optimális használhatóság tekintetében semmilyen változás nem tapasztalható

A be- és kikapcsolható elsőkerék-meghajtás lehetővé tétele érdekében minden első tengely kerékagya hidraulikus motorral van felszerelve, amely legalább 6435 Nm nyomatékot ad le 360 bar maximális rendszernyomás mellett. A megoldás biztosítja az optimális teljesítményt, valamint az optimális élettartamot és megbízhatóságot. Egyedülálló tulajdonsága, hogy a motorokat a közvetlenül a motor-mellékhajtásra szerelt hidraulikaszivattyú hajtja, ami egyszerre takarít meg súlyt és helyet. Emellett a hidraulikaszivattyú a maximális hatékonyság érdekében olyan alkatrészeket is képes meghajtani, mint a daruk, kampós emelőkarok, kitámasztó stabilizátorok és konténeres rakodórendszerek. Ez azt jelenti, hogy csak egy hidraulikatartályra van szükség, ami kisebb súlyt és nagyobb helyet eredményez.

Az új PXP rendszerrel a DAF ismét bizonyította, hogy minden szállítási igényhez képes optimális megoldásokat biztosítani. A DAF változtatható elsőkerék-meghajtása különleges előnyöket kínál a teljesítmény, a súly és az alvázban lévő hely tekintetében.

 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

Rutger Kerstiens