Download
  • 2019. december 13., péntek
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF City Turn Assist fokozza a városi közlekedés biztonságát

Gyári opció megrendelési lehetősége

A veszélyeztetett úthasználók biztonságának növelése érdekében a kis- és nagyvárosokban végzett áruterítő tevékenységek során a DAF Trucks gyári opcióként bevezeti a DAF City Turn Assist rendszert a 4x2 FT és 6x2 FTP vontatóegységeken. Ez a holttérfigyelő rendszer mostantól megrendelhető. A DAF City Turn Assist utólag beszerelhető megoldásként is kapható.

 
01_DAF_City_Turn_Assist
A DAF Trucks a városi áruelosztó tevékenységek biztonságának fokozása érdekében a 4x2 és 6x2 kerékképletű vontatókon gyári opcióként megjelenteti a DAF City Turn Assist rendszert.
 

A DAF City Turn Assist egy olyan biztonsági funkció, amely vizuális és hallható riasztásokkal figyelmezteti a járművezetőt, amikor a közlekedés más résztvevői, például gyalogosok, kerékpárosok, motorkerékpárok és gépkocsik vannak a járművezető holtterében. A figyelőrendszer nemcsak alacsony sebességnél, városi közlekedésnél figyelmeztet, hanem nagyobb sebességnél, sávváltáskor is észleli a szomszédos sávban haladókat.

A DAF City Turn Assist radarrendszerű technológia segítségével biztosítja az optimális észlelést még kedvezőtlen látási viszonyok mellett is. Egy egyedülálló, rövid hatótávolságú radaregység van felszerelve a váltósofőr oldalán a hátsó sárvédőre vagy annak közelébe. A robusztus kivitelű egységet úgy tervezték, hogy a legmostohább körülmények között is megbízható működést garantáljon.

A figyelmeztetéseket egy központi helyen elhelyezett, a váltósofőr-oldali A oszlopon, az oldalsó tükör közelében rögzített LED-kijelzőn jeleníti meg. A jobb irányjelző működtetésekor hangjelzéses riasztás is adható. A gyári DAF City Turn Assist a teljes rendszer (radaregység, kijelző és vezetékkötegek) beszerelését magában foglalja.

A DAF City Turn Assist rendszert opcióként kínáljuk az MX-11 és MX-13 motorral szerelt, balkormányos Euro 6 4x2 FT és 6x2 FTP vontatókon, valamint a CF Electric típuson. A jobbkormányos CF és XF típus esetében a DAF már kínál a veszélyeztetett úthasználók védelmére szolgáló kamera és érzékelőrendszereket, hogy megfeleljen az Egyesült Királyság és Írország törvényi előírásainak.

 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com