DAF-XF-row-Girteka-delivery-01

Újabb 1500 DAF XF a Girteka Logistics számára

 
  • 2018. november 27., kedd
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Kiváló üzemeltetési tapasztalatai alapján további 1500 DAF XF tehergépkocsit rendelt a vezető európai szállítmányozási vállalat, a Girteka Logistics, aki korábban, az év folyamán már átvette első 500 DAF XF nyergesvontatóját.

 

„Még előzetes várakozásainknál is jobban teljesítettek a DAF teherautói” – hangsúlyozta Edvardas Liachovičius, a Girteka Logistics vezérigazgatója. „Rendkívül megbízhatónak bizonyultak, emellett páratlanul kedvező üzemanyag-fogyasztás jellemzi őket és különösen kényelmesek járművezetőink számára. Újabb 1500 DAF járművünkkel Európa-szerte folytathatjuk üzleti tevékenységünk bővítéséről szóló terveink végrehajtását.”

A kilencvenes évek közepén alapított, vilniusi (Litvánia) székhelyű Girteka Logistics mára európai szinten is vezető szállítmányozási vállalattá lépett elő. Korszerű járműflottája több mint 5600 tehergépkocsiból és 5800 pótkocsiból áll, s a vállalat több mint 13 ezer dolgozót foglalkoztat.

DAF XF – várakozáson felül

„Az első 500 tehergépkocsiról szóló döntésünket széleskörű piackutatás előzte meg” – tette hozzá Edvardas Liachovičius. „A mindennapok gyakorlatában azonban e járművek még eleve magas elvárásainkat is minden tekintetben felülmúlták, s nem csupán üzleti szempontból, hanem járművezetőink számára is, akik a különösen kényelmes vezetőfülkét, illetve a kiváló menettulajdonságaikat értékelik nagyra. A DAF járművei mindemellett hatékonyan segítik szén-dioxid-lábnyomunk csökkentésére irányuló erőfeszítéseinket is. Az új XF mércéül szolgál az üzemanyag-takarékosság terén, ami közvetlen kapcsolatban áll a lehető legkevesebb szén-dioxid-kibocsátással.”

A legmagasabb szintű üzemanyag-takarékosság

A Girteka Logistics által megrendelt 1500 DAF XF hajtásáról a 12,9 literes PACCAR MX-13 erőforrás (355 kW/480 LE) gondoskodik, amely az új TraXon automatizált sebességváltóhoz csatlakozik. A tehergépkocsik a legkorszerűbb technikákkal készülnek, köztük az előretekintő sebességszabályzás (Predictive Cruise Control) és sebességváltó-kapcsolás (Predictive Shifting) berendezéseivel, az éppen igénybe vett forgalmi sáv elhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), valamint a ráfutásos ütközés veszélyére figyelmeztető (Forward Collision Warning; FCW) és a vészfékfunkcióval (Advanced Emergency Braking System; AEBS). Az üzemidő maximalizálása érdekében a Girteka Logistics nem kevesebb, mint 200 ezer kilométeres szervizintervallumot választott.

Tekintélyes elismerések a DAF tehergépkocsik számára

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy a Girteka Logistics vezető szállítmányozóként ismét az új DAF XF – vagyis a 2018-as „Nemzetközi Év Teherautója” („International Truck of the Year 2018”) – mellett döntött tekintélyes flottája bővítésére” – emelte ki Richard Zink, a DAF Trucks igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja. „A tény, hogy a Girteka döntése mögött a DAF XF modellekkel szerzett kiváló tapasztalatok állnak, jól mutatja e járművek kiemelkedő minőségét, megbízhatóságát, gazdaságosságát és kényelmét, de az újabb megrendelés professzionális európai márkakereskedői hálózatunk elismerése is egyben.”


 

 
 
 

 

Sajtókapcsolati adatok: 

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com