Download
  • 2018. november 8., csütörtök
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF Trucks elnyerte a tekintélyes „Computable Award 2018” díjat

Háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátora (3D DAF Truck Configurator) kifejlesztéséért a DAF Trucks elnyerte a tekintélyes „Computable Award 2018” kitüntetést. Az új, legkorszerűbb web-eszköz immár optimális tehergépkocsijuk online konfigurálását is lehetővé teszi a DAF ügyfelei számára. A Computable Awards elismerései Hollandia legjelentősebb IT-díjai, amelyeket az IT-szakemberek alkotta zsűri és a Computable magazin olvasói szavazatai alapján ítélnek oda. A DAF az „Év Digitális Fejlesztése” („Digital Innovation of the Year”) kategória mezőnyében diadalmaskodott.

 
A DAF Trucks elnyerte a tekintélyes „Computable Award 2018” díjat
 

A DAF háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátora (3D DAF Truck Configurator) immár online teszi lehetővé az igényeknek leginkább megfelelő tehergépkocsi kialakítását, minden alkalmazási területre. Legyen szó egy vagy két hajtott, illetve összesen két-, három- vagy négy tengelyről, kormányzott első vagy hátsó kiegészítő tengelyről, rövid-, hosszú- vagy magasított Space, illetve Super Space Cab fülkéről, az új online-eszközzel minden elképzelhető fülke-alváz és tehergépkocsi variáció konfigurálható.

„Egyedülálló az autóiparban”

„Háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátorával a DAF az online tehergépkocsi-specifikálás élvonalát képviseli” – hangsúlyozta Sander Hulsman, a Computable magazin főszerkesztője. „Minden rendelkezésre álló lehetőség jól áttekinthető, köztük az egyes komponensek – mint például az üzemanyagtartályok és az akkumulátorrekeszek – pontos elrendezésének csaknem korlátlan lehetőségei. Egyedülálló megoldás, hogy az információk – a különböző konfigurátorokra általában jellemző sztenderd képek és fájlok használata helyett – közvetlenül a DAF eredeti CAD-forrásfájljaiból származnak, ami száz százalékos pontosságot eredményez. A 3D DAF Truck Configurator emellett a legapróbb részletekig lehetőséget kínál a specifikált tehergépkocsi előzetes megtekintésére, ami szintén egyedülálló az autóiparban. A szakértői zsűri és a Computable magazin olvasóinak véleménye alapján ezért a DAF az „Év Digitális Fejlesztése” kategória megérdemelt győztese.”

DAF Transport Efficiency

Richard Zink, a DAF Trucks igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja számára különösen is örömteli a kitüntetés. „Mindig is a piac még jobb kiszolgálásának lehetőségeit kutattuk” – hangsúlyozta. „A 3D DAF Truck Configurator segítségével ügyfeleink igény szerint specifikálhatják a számukra legoptimálisabb tehergépkocsit, adott esetben akár felépítménygyártójukkal és márkakereskedőjükkel közösen. Ez az innovatív online-megoldás harmonikusan illeszkedik a DAF Transport Efficiency filozófiájába. Felhasználóbarát kezelés jellemzi, s jelentősen felgyorsíthatja a tehergépkocsi-vásárlást, mivel a felépítménygyártók a tervezés korai szakaszától bekapcsolódva már a járművek szállítási ideje alatt megkezdhetik a felépítmények legyártását.”

Összesen hatvan induló nevezett a „Computable Awards 2018” az „Év Digitális Fejlesztése” („Digital Innovation of the Year”) kategóriájának mezőnyébe, közülük került ki végül tíz jelölt.

A DAF Trucks új háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátora (3D DAF Truck Configurator) az európai országok DAF-weboldalain áll rendelkezésre.