DAF-at-the-IAA-stand

A DAF Trucks a 2018-as Hannoveri Haszonjármű-kiállításon (IAA):

Büszkén örökségünkre, vezetve a jelenben és készen a jövőre

 
  • 2018. augusztus 30., csütörtök
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

„Büszkén örökségünkre, vezetve a jelenben és készen a jövőre” – ez a DAF fő témája a 2018-as IAA alkalmával, amelyre szeptember 20. és 27. között Hannoverben kerül sor. A DAF Trucks büszkén mutatja be egész kilencvenéves történetét jellemző, kiemelkedő innovációs képességét, ami az 1967-es DAF A1600 veterántól a DAF CF Electric Innovation Truck révén egészen a jövőig áttekinthető. Mindkét jármű megjelenik a DAF Trucks 17-es pavilonbeli standján, de a DAF legújabb - a minőség, a megbízhatóság és az üzemanyagtakarékosság terén a szakmában egyaránt mércéül szolgáló - LF, CF és XF sorozatai is prominens helyet foglalnak majd el.

 

Kilencvenedik születésnapját ünnepli az idén a DAF. Az egykor kis eindhoveni műhelyként indult vállalkozás mára Európa egyik vezető tehergépkocsi-gyártójává fejlődött. A DAF piaci részesedése a 2017-es 15,3 százalékról az idei év első felében 16,5 százalékra bővült a nehézkategóriájú teherautók európai piacán. A DAF Trucks egyaránt piacvezető a nehézkategóriájú tehergépkocsik körében az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Belgiumban, Lengyelországban, Romániában, Csehországban és Magyarországon, a nyergesvontatók szegmensében pedig egész Európában. A DAF emellett az első számú importmárka Németországban, a nehézkategóriájú teherautók vezető európai piacán.

 

Prominens helyen – az új LF, CF és XF

A DAF az idei IAA alkalmával bemutatott modelljei között egyaránt szerepel a terítőfuvarozásra készült LF-, az alkalmazások széles körét felölelő, sokoldalú CF-, valamint a nehézkategóriájú távolsági szállítmányozásra kifejlesztett csúcsmodell, az XF-sorozat. A terítőfuvarozás LF modelljét az Egyesült Királyságban a 2018-as „Év Flotta-tehergépkocsija” („Fleet Truck of the Year 2018”) címmel tüntették ki, míg a CF és az XF – egyaránt mércéül szolgálva a szakmában – akár hét százalékos üzemanyagmegtakarítást is jelentő műszaki fejlesztéseinek köszönhetően a „Nemzetközi Év Teherautója 2018” („International Truck of the Year 2018”) díjat nyerte el.

 

A CF és az XF elsősorban nyergesvontatóként készülnek, de a DAF építőipari és kommunális, illetve speciális modelljeit is bemutatja, köztük az új CF 8x4 könnyű betonkeverő-alvázzal és a cserefelépítmények számára készült, különleges 6x2 CF BDF-alvázzal – a lehető legszínvonalasabb minőség, a széles kínálat és a magas fokú gazdaságosság jegyében már gyárilag speciális kivitelben.

 

CF Electric Innovation Truck
LF, CF és XF sorozatai mellett a DAF CF Electric formájában a DAF egyik Innovation Truck modellje is megtekinthető. A CF Electric akár 40 tonna szerelvény-össztömeggel (GCW) a városi terítőfuvarozás alkalmazásaira készült, 4x2-es hajtásképletű nyergesvontató, amely a VDL fejlett E-Power technikájával immár tisztán elektromos hajtásrendszerű. Az intelligens hajtáslánc központi eleme egy 210 kW teljesítményű elektromos motor, amelyet 170 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátorblokk táplál. A CF Electric mintegy 100 kilométer hatótávot kínál, ami elegendő a nagy raktérfogatot igénylő elosztófuvarozás feladataira. Az akkumulátorok gyorstöltése 30 percet igényel, de teljes feltöltésük is mindössze 1,5 óra alatt elvégezhető. A CF Electric tehergépkocsik első sorozata idén kezdi meg az ügyfeleknél tesztüzemét.

 

90th Anniversary Edition

Az IAA egyik tekinteteket vonzó különlegessége a DAF XF 90th Anniversary Edition, amely exkluzív modellként a DAF 1928-as alapításának emlékére készült. Prémium felszereltsége mellett exkluzív díszcsíkok, illetve további egyéni külső dizájnelemek jellemzik és a legerősebb, 530 LE/390 kW teljesítményű PACCAR MX-13 motorral készül. A DAF jól ismert, történelmi emblémája büszkén jelenik meg fülkéje elején, oldalain és hátoldalán, valamint luxusszínvonalú, teljes bőrkárpitozású belterében.

 

Kedvező helyzetben várva a jövőt

„A DAF eddig is és a jövőben is kiváló teherautók teljes választékával szolgál, amelyek a szakma legalacsonyabb üzemeltetési költségeit, legjobb szállítási hatékonyságát és legszínvonalasabb kényelmét kínálják” – hangsúlyozta Richard Zink, a DAF Trucks igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja. „Igen gazdag, kilencven esztendős hagyományokra építhetünk, amelyek piacvezető pozíciónkban is megmutatkoznak. Kiváló lehetőségeink révén olyan tehergépkocsikat és hajtásrendszereket fejleszthetünk, amelyek immár a jövő felé vezetnek minket.”

 

A DAF Trucks standja

A DAF Trucks kiállítási standja az IAA vásárközpont 17-es pavilonjában várja a látogatókat. 2500 négyzetméteres területén a márka teljes díjnyertes modellpalettája megtekinthető, amely egyaránt mércéül szolgálhat az innováció, a minőség, az üzemeltetési költségszint, a környezetvédelem és a járművek teljesítőképessége terén.

 

A DAF Trucks és mintegy 1100 márkakereskedője, illetve márkaszervize által a DAF vezető termékei mellé kínált, teljes körű szolgáltatások jelentőségét hangsúlyozva a PACCAR Financial, a PacLease, a PACCAR Parts, a TRP és a DAF MultiSupport Repair and Maintenance is magas szinten képviselteti magát a DAF IAA-standján.

 
 
 

 

Sajtókapcsolati adatok: 

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com