International Truck of The Year 2018 DAF XF and CF

Elnyerte az Év Tehergépkocsija díjat a DAF új CF és XF típusa

 
  • 22 november 2017
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Kettős győzelem: a DAF új CF és XF típusát választotta meg a 2018-as Év Tehergépkocsijainak a vezető szakújságírókból álló, összesen 23 európai országot képviselő zsűri. Az európai tehergépjármű-iparág legnagyobb presztízsű díját Preston Feight úrnak, a DAF Trucks elnökének adta át Gianenrico Griffini, a zsűri elnöke a Solutrans szakmai vásáron Lyon városában.

 

Teljesen új erőátvitelt kapott az új DAF CF és XF, amelyet rendkívül hatékony sebességváltók és hátsóhidak jellemeznek. Az új, kompakt kipufogógáz-utánkezelő rendszerekkel, a fejlett vezérlőszoftverekkel és az optimalizált légellenállási tulajdonságokkal együtt ezek az innovációk összességében igen meggyőző, hétszázalékos csökkenést eredményeznek az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás terén. Az új tehergépjárművek szakmaspecifikus konfigurációi akár 300 kilogrammal kisebb saját tömeggel segítenek tovább fokozni az ügyfelek üzletmentének hatékonyságát.

Új mérce összteljesítmény tekintetében

„Az évenként kiosztott díjat annak a típusnak vagy típusoknak ítéljük oda, amely a legnagyobb mértékben járult hozzá a közúti szállítmányozás hatékonyságának növeléséhez. Ennek kapcsán számos fontos szempontot veszünk figyelembe, például a műszaki innovációt, a járművezetői kényelmet, a közlekedésbiztonságot, a vezethetőséget, az üzemanyag-fogyasztást, a környezeti lábnyomot és a teljes birtoklási költséget” – magyarázta Gianenrico Griffini, a zsűri elnöke. „Az új CF és XF típuscsaládokkal a DAF egy olyan nehézkategóriás típuspalettát mutatott be, amely új mércét állít a hajtáslánc hatékonysága és a teherautó összteljesítménye tekintetében.”

Jelentős elismerés

A DAF összesen 10 000 európai munkatársa nevében a DAF Trucks elnöke, Preston Feight vette át a nagy presztízsű 2018-as Év Tehergépkocsija díjat. „Az elismerés a DAF szervezetének minden tagját megilleti” – jelentette ki. „Mindannyian keményen dolgoztunk azon, hogy a piac legjobb tehergépjárműveit még jobbá tegyük. Ennek eredménye az új CF és XF, amelyek a Pure Excellence, azaz a tiszta kiválóság képviselői. Fantasztikus, hogy erőfeszítéseinket ilyen remek módon díjazzák. Ezenkívül a 2018-as Év Tehergépkocsija díj a beszállítóink és kereskedőink elismerése is. Ráadásul, legfontosabb szempontként, ez méltó tisztelgés mindazon ügyfeleink előtt, akik az új DAF CF vagy XF típus mellett döntöttek vagy döntenek majd. A zsűri véleménye szerint teherautóink utat mutatnak a szállítmányozás hatékonysága tekintetében.”

International Truck of The Year 2018 DAF New XF New CF

XF CF Truck of the Year Award

International Truck of the Year Award

 
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com