DAF Electric serie

Akkumulátoros elektromos járművek

Zéró károsanyag-kibocsátású szállítási megoldások

 

Készen a jövőre

Egyre több európai település jelenti be, hogy a jövőben a belvárosi területekre csak zéró károsanyag-kibocsátású járművekkel lehet majd behajtani, ami jó indokot jelent a teljesen elektromos tehergépkocsik választására. A teljesen elektromos megoldások lehetőséget kínálnak a szállítási szektornak arra, hogy kivegye a részét a globális felmelegedéssel és a helyi levegőminőséggel kapcsolatos kihívások leküzdésében.

 
 
 

A DAF teljes körű megoldást kínál

A DAF az elektromos tehergépkocsik egyik vezető gyártója. Mi voltunk az egyik első európai tehergépkocsi-gyártó cég, amely sikeresen bevezetett a piacra egy teljesen elektromos tehergépkocsit. A DAF-nál azonban az elektromos hajtás sokkal több, mint egyszerűen megtalálni a megfelelő tehergépkocsit egy adott alkalmazáshoz. Az elektromos hajtás magában foglalja a hatékony töltőrendszereket, a robusztus villanymotorokat, az elektromos mellékhajtási opciókat és még sok mást. Minden egy átfogó konzultációs folyamattal kezdődik. Elektromos járművekkel foglalkozó szakemberünk fejlett útvonal-szimulációs programokkal mutatja be, hogy az elektromos tehergépkocsik használata hogyan fog kinézni vállalatának napi üzleti tevékenysége során: kifejezetten az Önök fuvarfeladataikkal, útvonalainak megtervezésével és flottakezelésével.

 
 

Kipróbált technológia

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos hajtásláncokat biztosító technológiát alaposan teszteltük. A DAF már évek óta szállít teljesen elektromos tehergépkocsikat, így több százezer kilométernyi gyakorlati tapasztalatot szerzett. Az a kiváló minőség és megbízhatóság, amelyről a DAF híres, az elektromos járműveinkre is jellemző.

 
Contargo Containerlogistiek Employee

Töltés saját telephelyen

A belvárosi területeken való áruterítéshez az elektromos tehergépkocsik jelentik az ideális megoldást. Éjszaka a tehergépkocsik visszatérnek a vállalat telephelyére, ahol az akkumulátoraik teljesen feltölthetők. A modern akkumulátorok olyan földrajzi távolságokat támogatnak, amelyek általában több mint elegendőek a normál napi használathoz. Az elektromos tehergépkocsik ideálisak az oda-vissza szállításához, vagyis az áruk fix helyek közötti folyamatos mozgatáshoz is. Az akkumulátorok tölthetők, miközben a pótkocsit vagy felépítményt ki- és berakodják, ami növeli a szállítási hatékonyságot.

 

Alacsonyabb CO2-lábnyom

Zöldenergia használata esetén az elektromos tehergépkocsik csökkenthetik a szállítási műveletek CO2-lábnyomát, valamint segítenek elérni fenntarthatósági céljait. Emellett az elektromos hajtásláncok nagyon csendesek, ami ideális esti vagy éjszakai szállításokhoz.

 
DAF CF and LF Electric

Minden a számokról szól

Igaz, hogy az elektromos tehergépkocsik még mindig drágábbak, mint a dízelmotoros társaik, de érdemes megvizsgálni, hogy milyen helyi önkormányzati és állami ösztönző programok állnak rendelkezésére. Azt is fontos kiszámolni, hogy miként profitálhat az alacsonyabb energiaköltségekből. Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy az elektromos tehergépkocsik most és a jövőben egyaránt korlátlan hozzáférést biztosítanak a környezetvédelmi övezetekhez. A csendes, zéró károsanyag-kibocsátású tehergépkocsik bizonyítják vállalata elkötelezettségét a környezet iránt. Sőt mi több, jót tesznek az Ön vállalkozásának és világunknak is.

 
 
 

 

“Az elektromos tehergépkocsikkal való tervezés, illetve azok vezetése eltérő gondolkodásmódot igényel. Ügyelni kell arra, hogy a munka feleljen meg a tehergépkocsinak, nem pedig fordítva. A tehergépkocsi optimális használatának érdekében fontos szempont, hogy be- és kirakodás közben fel lehessen tölteni az akkumulátorokat. Az elektromos tehergépkocsi kiváló alternatívaként szolgálhat a városi áruterítésre.”

 

Eveline Manders
Tinie Manders Transport

 

Eveline Manders
 
 

Kapcsolódó információk