DAF driver

Vezetés és teljesítmény

 

Úgy gondolja, hogy jobban kellene törődnünk a környezettel?

 

Ha igen, azonnal bele is vághat, sőt, ezzel egy időben még a költségeit is csökkentheti.

  • A nemzetközi szállítás maximális sebességének 89 km/h-ról 85 km/h-ra történő csökkentése 3–4%-kal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást. 
  • A légterelő optimális szöge akár 10%-os megtakarítást is eredményezhet.
  • A megfelelő abroncsnyomás csökkentheti a gördülési ellenállást, és üzemanyag-megtakarítást érhet el. A kelleténél 20%-kal alacsonyabb abroncsnyomás 8%-kal nagyobb gördülési ellenállást és 2,5%-kal nagyobb üzemanyag-fogyasztást eredményezhet. 
  • A DAF EcoDrive EcoDrive járművezetői képzésen résztvevők általában. kevesebb üzemanyagot használnak el, és 3–5%-kal jobb CO2-kibocsátást érnek el.
  • Amikor zárt felépítményt rendel a DAF LF tehergépkocsihoz, fontolja meg az Aerobody típust. Aerodinamikus kialakításának köszönhetően akár 8%-kal hatékonyabb 85 km/h utazósebességnél. Ez a CO2-kibocsátás 8%-os csökkenését is jelenti. 
  • A DAF Connect, az online flottakezelő rendszer, amely valós időben figyeli flottája és járművezetői teljesítményét, 2%-os CO2-csökkenést érhet el.
  • Még mindig vannak Euro 5 járművek a flottájában? Cserélje le őket az LF, CF és XF típusok legújabb generációjára, és így a CO2-kibocsátás akár 10%-os csökkenésének előnyét is élvezheti. Nem is beszélve a NOx 80%-os és a finom részecskék 66%-os csökkenéséről. A régi Euro 4, Euro 3 vagy régebbi járművek lecseréléséhez kapcsolódó előnyök pedig még nagyobbak.


DAF-Ecodrive-Training-2021166-1920px

DAF EcoDrive

A tájékozott hivatásos járművezetők termelékenyebbek és csökkentik az üzemeltetési költségeket. A DAF Járművezetői akadémia programjának lényege a járművezetői teljesítmény, a megfelelőség, a biztonság és a hatékonyság javítása.

További tudnivalók