Download
  • 10 július 2019
  • Eindhoven
 

Minden az Euro 6 üzemanyagszűrővel kapcsolatban

A nehézjárművek és motorjaik egyre összetettebbek és környezetbarátabbak. A bonyolult technológiák és a szigorú törvényi előírások pontos működést követelnek. A motor optimális állapotának megőrzése és a meghibásodások maximális megelőzése érdekében fontos, hogy az üzemanyag mindig a lehető legtisztább legyen. Ezért fejlesztettük ki az Euro 6 üzemanyagszűrőt. Ebből a cikkből mindent megtudhat az üzemanyagszűrőről.

 
All about the Euro 6 fuel filter
 

Az Euro 6 üzemanyagszűrő más
Az Euro 6 üzemanyagszűrő több mint egy egyszerű üzemanyagszűrő. A régebbi típusoktól eltérően az Euro 6 üzemanyagszűrő beépített vízleválasztóval rendelkezik. Míg korábban ez két külön alkatrész volt, az Euro 6-ban már egyetlen részegység. Ez azt jelenti, hogy csak egy karbantartási feladatot kell elvégezni. Az üzemanyagszűrőt ráadásul úgy terveztük, hogy egyre hosszabb karbantartási időközökre legyen szükség — ami még praktikus is! 

Az Euro 6 dízelszűrőn kívül a DAF a tehergépkocsik kiváló minőségű üzemanyagrendszerének megóvása érdekében az XM6 üzemanyagrendszer-védelmet is alkalmazza. Az XM6 üzemanyagrendszer-védelem kiszűri a vizet és a nagyobb méretű szennyeződéseket a gázolajból, lényegében előszűrőként működik. A DAF különösen akkor ajánlja ennek a speciális kiegészítőnek a használatát, ha a tehergépkocsival gyakran járnak olyan helyen, ahol a gázolaj minősége nem a legjobb.

Miért érdemes eredeti üzemanyagszűrőt vásárolni?
A DAF-tehergépkocsikat az optimális teljesítmény biztosítása érdekében maximális precizitással szerelik össze. Az eredeti DAF-alkatrészeket kifejezetten a tehergépkocsikhoz tervezik. Az Euro 6 üzemanyagszűrő testreszabottan az Euro 6 motorhoz készül, és rendkívüli alapossággal szűri ki a részecskéket. Ennek következtében a régebbi típusú üzemanyagszűrők nem használhatók az új generációs tehergépkocsikban.

Legyen óvatos a nem eredeti alkatrészekkel. Soha nem lehet biztos abban, hogy a más gyártó által előállított üzemanyagszűrő biztosítja-e a szükséges mértékű szűrést, ezért nagyobb a károsodás kockázata. Ez pedig végül lerobbanást, váratlan javításokat és magas költségeket eredményezhet, amit Ön természetesen szívesebben elkerülne.

Az Euro 6 üzemanyagszűrő karbantartása

A DAF-márkakereskedő a rendszeres karbantartás során ellenőrzi és kicseréli az Euro 6 üzemanyagszűrőt. Rendkívül lényeges, hogy a szűrőcsere alkalmával ne kerüljön szennyezőanyag-részecske a nagynyomású befecskendező rendszerbe. Ezért alkalmazunk speciálisan kidolgozott eljárást a szűrők cseréjéhez.

A DAF-márkakereskedő technikusai elméleti és gyakorlati továbbképzésen is részt vettek, ezért pontosan tudják, mire kell odafigyelniük. Ha a technikus nem ismeri ezt az eljárást, szennyeződés kerülhet a nagynyomású befecskendező rendszerbe, ami magas javítási költségekhez vezethet. Kerülje el a felesleges üzemi leállásokat és problémákat, és mindig vigye tehergépkocsiját DAF-márkakereskedőjéhez rendszeres karbantartásra és az Euro 6 üzemanyagszűrő cseréjére.

Vegye fel a kapcsolatot DAF márkakereskedőjével.
Ha bármilyen kérdése van az Euro 6 üzemanyagszűrővel kapcsolatban, vagy szeretné szakszerűen kicseréltetni, forduljon a helyi DAF-márkakereskedőhöz. Szakembereink készséggel segítenek Önnek!