Különböző rendszerfigyelmeztetések

Rendszerfigyelmeztetés esetén fontos megfelelően reagálni. Ha nem veszi komolyan a figyelmeztetéseket, az komoly meghibásodásokhoz vezethet. Ebben a részben bemutatjuk a különböző figyelmeztetések közötti különbséget.

 

Piros: súlyos hiba

Súlyos meghibásodás esetén piros figyelmeztetés jelenik meg a főkijelzőn. Ez lehet egy szimbólum (figyelmeztető háromszög) vagy a STOP felirat. Ha ez megtörténik, a következőket kell tennie:

  1. A lehető legsürgősebben állítsa le a járművet.
  2. Ha lehetséges, parkolja le biztonságos helyen a járművet.
  3. Lépjen kapcsolatba az International Truck Service ügyfélszolgálatával vagy a legközelebbi DAF-márkakereskedővel
     
Wat moet ik doen bij een systeemwaarschuwing
 
 

Sárga: kevésbé súlyos hiba

Ha kevésbé súlyos meghibásodás történik, sárga figyelmeztetés jelenik meg a központi kijelzőn. Ez lehet sárga figyelmeztető háromszög, magyarázattal ellátott szavak vagy a meghibásodott alkatrészt jelző ikon. Sárga figyelmeztetés esetén folytathatja a vezetést, de a hiba kijavítása érdekében a lehető leghamarabb keressen fel egy DAF-márkakereskedőt.

Wat moet ik doen bij een systeemwaarschuwing
 

Ne feledje!

Piros vagy sárga figyelmeztetés esetén a tehergépkocsi eltérően reagálhat a helyzetekre. Emiatt vezessen fokozott óvatossággal, és a lehető leghamarabb vegye fel a kapcsolatot egy DAF-márkakereskedővel vagy az International Truck Service ügyfélszolgálatával.