Sergei Baikin

Szergej Bajkin

A Trans-Auto szállítmányozási vállalat járművezetője

 

1986 óta dolgozom tehergépkocsi-vezetőként, jelenleg az orosz Trans-Auto szállítmányozási vállalatnál dolgozom. Az alapításuk óta velük vagyok. Nyersolajat szállítunk egy kútról egy olajfinomítóba. Az olajszállítás jövedelmező üzlet, mert az év 365 napján az olaj szállításával vagyunk elfoglalva.

 

Még a nyolcvanas években szereztem meg a jogosítványomat, és csatlakoztam a hadsereghez, ahol egy szállítmányozási osztályon dolgoztam. A hadseregben töltött időm után egy másik szállítmányozási vállalatnál kezdtem el dolgozni. Most már több mint 15 éve vezetek DAF-ot. Szeretem a legújabb modellt, mert gördülékenyen vezethető, az utastér pedig kényelmes és meleg. 

Oroszországban különböző típusú utak vannak. Vannak nagyon jók és nagyon rosszak is. Vannak hegyvidéki területek és vannak síkságok. Különbözőek, de én mindkettőt egyformán szeretem. 

Az oroszországi tél tudja, hogyan lepjen meg. Akár 5 hónapig is havazhat. És amikor havazik, nagyon óvatosnak kell lenni, és nagyon lassan kell vezetni. Végül is veszélyes rakományt szállítok. Nyáron sokkal nyugodtabb… 
A legfontosabb dolog a munkámban, hogy én és a tehergépkocsim mindig úton legyünk, télen is. 

Néha naponta 2-3 alkalommal is ugyanazt az útvonalat járom. Minden bukkanót ismerek az úton. A DAF-ommal azonban soha nem fáradok el, még hosszú utak után sem. Csak hagynom kell, hogy a tehergépkocsi tegye a dolgát. 

 

Sergei-Baikin-road
ProudDAF
 
 


Szeretné online látni a történetét?

Küldje el nekünk DAF-történetét, és mi osztozunk büszkeségében.