Ultimate – a szállítmányozási kiválóság legjobbja

 

A DAF mindig első helyen állt a szállítmányozási iparágban a teljes tulajdonosi költség tekintetében, miközben folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a hatékonyságra, a biztonságra és a járművezető kényelmére. A DAF Ultimate csomag bevezetésével a DAF XF és CF járművek a kiválóság következő szintjére lépve maximális járművezetői kényelmet nyújtanak, és ezzel párhuzamosan maradéktalanul kielégítik a flottakezelők és flottatulajdonosok igényeit. Természetesen a környezetvédelem is a csomag szerves részét képezi.

 

Ultimate – tökéletes hatékonyság

A szállítási hatékonyság kulcsfontosságú tényező, és a DAF Trucks ezen a területen is az élen jár. A folyamatos optimalizációs program révén jelenleg a leghatékonyabb járműveket forgalmazzuk a piacon, amelyek példátlan szintre csökkentik az üzemanyag-fogyasztást. Például az abroncsnyomás-figyelő rendszer folyamatosan ellenőrzi az abroncsnyomást, ami hozzájárul a lehető legnagobb üzemanyag-hatékonysághoz. Emellett a prediktív sebességtartás akár 2 kilométerre előre képes meghatározni a vezetési körülményeket. Ez a mozgási energia lehető legnagyobb mértékű kihasználásával akár további 4% üzemanyag-megtakarítást is lehetővé tehet.

Ultimate – tökéletes járművezetői kényelem

A DAF Ultimate csomag a járművezető kényelmét szolgáló új funkciókat is tartalmaz. Az automata klímavezérlés a vezetési körülményektől függetlenül otthonos fülkebelső kialakítását teszi lehetővé. A tartozék-tápellátásnak köszönhetően pedig a fülkék könnyedén felszerelhetők a hosszabb éjszakai pihenéshez szükséges összes kellékkel, például állóklímával, mikrohullámú sütővel, hűtővel és tévével. A járművezető nagyobb kényelme biztonságosabb vezetést, nagyobb üzemanyag-hatékonyságot, alacsonyabb üzemeltetési költségeket és nagyobb járműkihasználtságot eredményez.

 

Ultimate – tökéletes biztonság

A biztonság az első számú prioritásunk, amely az évek során számos fontos fejlesztéshez és újításhoz vezetett, többek között a fejlett vészfékezési rendszer (AEBS-3) megalkotásához is. A DAF Ultimate csomagot kihasználva LED-es fényszórók és hátsó lámpák segítségével maximalizálhatja az éjszakai láthatóságot és a biztonságot, valamint normál menetfényekkel javíthatja a nappali láthatóságot.

DAF-XF-CF-Ultimate-Truck-01
 
vehicle availability

Ultimate – maximális rendelkezésre állás

A legújabb DAF XF és CF típusok már most is jelentős járműkihasználtságot kínálnak az olyan funkciók beépítésének köszönhetően, mint a személyre szabott DAF járművezetői képzés és a járműállapot-figyelés. Az Ultimate csomag még tovább növeli a rendelkezésre állás idejét az akkumulátorok állapotát figyelő akkumulátorenergia-kezelő rendszer segítségével, amely szintén a jármű optimális rendelkezésre állását támogatja.

environmental impact

Ultimate – tökéletes környezetvédelem

A tiszta dízel technológia egyszerűen a filozófiánk szerves része. Az XF és CF járművek alternatív üzemanyagokkal, például szagtalan, biológiailag lebomló hidrogénnel kezelt növényi olajjal (HVO) is képesek működni, melynek köszönhetően műszaki módosítás és a járműteljesítmény csökkenése nélkül is kevesebb káros anyagot bocsájtanak ki.

 
További részletekre kíváncsi?
 
 

DAF Ultimate csomag

Az XF és CF járművekre vonatkozó DAF Ultimate csomag olyan funkciók széles választékát tartalmazza, amelyek
optimalizálják a biztonságot, a hatékonyságot és a járművezető kényelmét. 

 

LED-es fényszórók

A LED-lámpák jelentősen kevesebb energiát fogyasztanak, és védik a környezetet.
 • Tompított fényszóró 2 LED-del
 • Nappali menetvilágítás 4 LED-del
DAF headlight
 
DAF XF

A fülke automata klímavezérlése

A fülke összes klímafunkciója egyszerűen vezérelhető a műszerfalon elhelyezett egyetlen panelről.
 • Intelligens légkondicionáló-vezérlés
 • Egy érintéses jégmentesítés és állóhelyzeti szellőztetés
 • További vezérlőpanel a fülke hátsó falán a hőmérséklet szabályozásához és a segédfűtés bekapcsolásához
 

Akkumulátortöltöttség-figyelő rendszer

Az akkumulátortöltöttség-figyelő rendszer méri az akkumulátor feszültségét, áramerősségét, hőmérsékletét és töltöttségi állapotát.
 • A műszerfalon megjelenő riasztás figyelmezteti a járművezetőt, ha az akkumulátor töltöttsége kritikus szintre csökken, megelőzve ezzel az út menti üzemi leállásokat.
 • Az intelligens LIN feszültségszabályozó megakadályozza a túltöltést, ami meghosszabbítja az akkumulátor’élettartamát .
DAF XF chassis battery box
 

Abroncsnyomás-figyelő rendszer

Az abroncsnyomás-figyelő rendszer (TPMS) figyeli a tehergépkocsi gumiabroncsainak nyomását és hőmérsékletét.

 • A központi kijelzőn megjelenő információ figyelmezteti a járművezetőt, ha az abroncsnyomás vagy a hőmérséklet eltér a beprogramozott határértékektől
 • Megelőzi a gumidefektet
 • Optimalizálja az üzemanyag-fogyasztást
 

Tartozék-tápellátás

A járművezető maximális kényelme érdekében külön vezetékköteg tartozik a tartozékcsatlakozókhoz.

 • 12 V / 20 A
 • 24 V / 2x15 A + 2x40 A
 
DAF-Predictive-cruise-control-01

Prediktív sebességtartás

A prediktív sebességtartás kézi vagy automata sebességváltóval szerelt járművek esetén is elérhető.
 • Be van építve a jármű’sebességtartó funkciójába
 • A vezérlőkapcsolók a kormánykeréken helyezkednek el
 • Javítja az EcoRoll funkciót a nagyobb üzemanyag-takarékosság érdekében
 • GPS-technológiát és részletes térképadatokat használ a domborzati változások előrejelzéséhez
 • Rendszeres, ingyenes térképfrissítések
 

LED-es hátsólámpa-egység

A beépített reflektorral ellátott hátsólámpa-egység minden funkcióhoz tartalmaz LED-eket:
 • Hátsó lámpák
 • Irányjelzők
 • Féklámpák
 • Tolatólámpák
 • Hátsó ködlámpák
DAF-rear-light-95792
 
 

Ultimate+ csomag

A hatékonyságot, a biztonságot és a járművezetői kényelmet még inkább szem előtt tartó szállítmányozási szolgáltatók az Ultimate+ csomagot választhatják. Ez a DAF Connect online flottakezelő rendszert és egy DAF MultiSupport Flex Care javítási és karbantartási szerződést is magában foglal.*

Válassza az Ultimate+ csomagot, hozza ki a legjobbat a tehergépkocsijából, és éljen maximálisan az Ultimate lehetőségeivel.

*DAF MultiSupport Flex Care javítási és karbantartási szerződés: a meghibásodási segélynyújtás mellett a Flex Care teljes körű megelőző karbantartást és a teljes járművön szükséges javításokat tartalmazza, a kopást is beleértve. A Full Care változatra való korszerűsítésre is van lehetőség.

 
DAF Connect

DAF Connect

Az Ultimate+ csomag a DAF Connect alkalmazást is magában foglalja. Ez az online flottakezelő rendszer valós idejű betekintést nyújt a járművezetők, a járművek és a logisztikai folyamatok teljesítményébe. Ráadásul most az Open Platform funkciók segítségével továbbra is használhatja jelenlegi telematikai platformját, és gond nélkül integrálhatja a DAF Connect adatokat a háttérrendszereibe. A járműállapot-ellenőrzés funkció segítségével pedig figyelemmel kísérheti a sürgős figyelmeztetéseket a DAF Connect műszerfalon.

A DAF Connect alkalmazás lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy összehasonlítsák tehergépkocsivezetési teljesítményüket a társaikkal. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy fel lehessen mérni a helyzetet, meg lehessen tenni a megfelelő intézkedéseket az állásidő megelőzésére, és folyamatos üzemben lehessen tartani a tehergépkocsikat. Emellett a tachográf távoli letöltése egyszerű hozzáférést biztosít a flottakezelők számára a járművezetői adatokhoz a jogi megfelelőség biztosítása érdekében.

 
 
 
 
DAF_CF_with_Ultimate_Package
 

Teljes körű szállítási megoldás

A hatékony szállítás többet jelent a tökéletes kamionnál. Éppen ezért a DAF teljes körű szállítási megoldást kínál. A DAF tevékenységét egy professzionális szervezet és nemzetközi márkakereskedői hálózat támogatja. Segítenek kiválasztani a megfelelő járművet, gondoskodnak a finanszírozásról, és flottáját tökéletes állapotban tartják.

DAF Services