Kiváló hajtáslánc

Az áruterítő fuvarozás lényege a testre szabott megoldások biztosítása. A DAF ezért kínálja az új LF típust a motorok, a sebességváltók és a hátsó tengelyáttételek különleges választékával, hogy Ön mindig a legmegfelelőbb tehergépkocsit kaphassa a munkájához. Bármelyik változatot is választja, a legnagyobb megbízhatóság és üzemanyag-hatékonyság, a kiváló teljesítmény, az alacsony kibocsátás és a páratlan járművezetői kényelem valamennyi új LF járművön az alapfelszereltség része.

Erős motorok

Az új LF típus a motorok széles választékát kínálja, többek között a nagy teljesítményű, négyhengeres, 4,5 literes PACCAR PX-5 és a hathengeres, 6,7 literes PACCAR PX-7 változatot is. Az új szoftvernekés az optimalizált hő- és levegőszabályozásnak köszönhetően megnöveltük a maximális nyomatékot, amely ráadásul mindkét motornál alacsonyabb fordulatszámokon érhető el.

Gyorsabb áttételi arányok a hátsó tengelyen

Az akár 3,31:1 értékű új, gyorsabb hátsó tengelyáttételek kihasználásával a motorfordulatszámokat utazósebességnél 150 – 200 ford/perccel sikerült csökkenteni. A motor újításaival együtt ez a hajtáslánc-optimalizálás akár 6%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet, miközben az alacsonyabb motorzajszintnek köszönhetően még tovább nőtt a járművezető kényelme.

Gazdaságos és csendes

A PACCAR PX motorok megfelelnek a legújabb károsanyag-kibocsátási követelményeknek, és az eddigi legalacsonyabb kibocsátási értékekkel büszkélkedhetnek. Ráadásul a számos alkatrész a motorblokkba és a hengerfejbe történő beépítésével elért kompakt kivitelüknek hála a motorok rendkívül csendesek, ami még tovább fokozza a járművezetői kényelmet.

Nagy hatékonyságú sebességváltók

A maximális hatékonyság érdekében az új LF az 5, 6, 9 és 12 fokozatú kézi, automata és robotizált sebességváltók széles választékával van felszerelve. Az új LF legnagyobb teljesítményű változata most Allison automata sebességváltóval is rendelhető.

DAF-LF-engines-visual
LF City

LF City

Az új LF típuson bevezetett egyik legjelentősebb innováció az új LF 7,5 tonnás változatához elérhető új, 3,8 literes PACCAR PX-4 motor. A DAF ezt az új motort kifejezetten LF City típusához hozta forgalomba könnyű, városi áruterítő alkalmazásokhoz, amelyeken a közel 4,0 literes lökettérfogat optimálisnak számít.

> További tudnivalók

DAF Silent

Csendes változat

A piacon egyedülállónak számító „csendes” változat újabb áruterítési lehetőségeket nyit meg a városias környezetekben. A fejlett technológiák széles választékának, többek között a különleges motorszoftvernek köszönhetően a zajszint a ‘Csendes üzemmódban’ legfeljebb 70 dB(A) értékre korlátozódik, így az új LF olyan városi területeken is használható be- és kirakodásra, ahol esti, éjszakai vagy hajnali zajszint-korlátozások vannak érvényben.