A tökéletes alap, amelyre építhet


Alacsony saját tömegének és magas teherbírásának köszönhetően az új LF kategóriája vezető járművévé vált, ami tiszta hasznot jelent vállalkozásának. Modern, erős és könnyű alvázával az új LF nem köt kompromisszumot a tartósság és a rugalmasság terén.

Teljes mértékben optimalizált felfüggesztés

Az új LF rendkívül kényelmes vezetési élményt nyújt. Az első kerék felfüggesztését úgy optimalizáltuk, hogy megteremtse a csillapítás, az oldalirányú stabilitás és a merevség tökéletes egyensúlyát. Az elülső tengelyek (3,6-től 7,5 tonnáig) bőséges teherbírást biztosítva előzik meg a túlterhelést, ami lényeges a terhelés csökkentésében. Verhetetlen fordulékonysága pedig annak köszönhető, hogy kategóriájában a legkisebb fordulókörrel rendelkezik.

Nagy teljesítményű tengelyek

A különféle hátsó tengelyáttételek és differenciálmű egységek széles választékának köszönhetően minden alkalmazáshoz az optimális LF járművet kínáljuk. A tengelyek fejlesztésekor a csúcsteljesítményt, a hosszú üzemélettartamot és a maximális vezetési kényelmet tartottuk szem előtt: mindez a legkönnyebb, 5 tonnás SR 5.10 típusú tengelytől egészen a 13 tonnás SR1344 hátsó tengelyig igaz, amelyet a 19 tonnás LF esetében extra teherbírással alakítottunk ki. Differenciálzár szinte az összes tengelyváltozatra rendelhető opcionálisan, — hogy minden körülmények között maximális vonóerőt és járművezérlést lehessen biztosítani.

Még nagyobb teherbírás

Az LF típus az alvázhosszok és tengelytávok széles tartományának köszönhetően eleve a kategóriája legnagyobb teherbírásával rendelkezik. Az új LF esetében a tengelytáv egészen 6,90 méterig terjedhet, ami akár 9 métert is meghaladó rakományhosszt is lehetővé tesz - ez pedig a tehergépkocsi még nagyobb teherbírásához vezet. A hosszabb tengelytávok miatt a jármű akár 1 240 literes üzemanyag-kapacitást is kínálhat, ami kategóriájában egyedülállónak számít. Az új LF így még nagyobb hatósugárral rendelkezik, és a járművezető ott tankolhat újra, ahol a legalacsonyabb az üzemanyag ára.

Kivételes felépítményépítő-barát kivitel

Az új LF járműveken olyan újításokat is bevezettek, amelyek elősegítik a felépítményépítő-barát jelleget. Ezek közé tartoznak például az új, gyári felépítményrögzítő modul (BAM) programok, amelyek a dobozos karosszériák, a hátsó emelők, a billenőplatók, a daruk és egyéb berendezések gyors és egyszerű felszerelését teszik lehetővé. Emellett a tengelytávok és hátsó túlnyúlások nagyobb számú kombinációja még nagyobb rugalmasságot biztosít. Ennek köszönhetően az alváz már a gyártáskor úgy konfigurálható, hogy készen álljon minden típusú karosszéria és felépítmény rögzítésére.