Kiváló járművezető-védelem és hatékonyság

Az új CF és XF a forgalomban lévő legbiztonságosabb tehergépkocsi. Számos speciális funkció alaptartozék, amelyek nemcsak a lehető legmagasabb fokú biztonságot nyújtják a járművezetőnek és a közlekedés többi résztvevőjének, hanem hozzájárulnak az üzemanyag-hatékonysághoz és a kényelemhez is.

1. Adaptív sebességtartás

Az adaptív sebességtartás (ACC) automatikusan úgy szabályozza a kamion sebességét, hogy fennmaradjon a biztonságos távolság a követett járműtől.

2. Prediktív sebességtartás

A PCC GPS-technológiát alkalmaz a jármű pontos helyzetének meghatározásához, és így méri fel a következő 1–2 kilométer során várható vezetési körülményeket. Ezek alapján az információk alapján határozza meg az ideális sebességet adott tartományon belül. 

3. Ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer

A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FCW) figyelmeztető hangot ad és vizuális jelzést is megjelenít a műszerfalon, sürgetve a járművezetőt az ütközés elkerülésére irányuló beavatkozásra.

4. Fejlett vészfékezési rendszer

A fejlett vészfékezési rendszer (AEBS) vészhelyzetben a járművezetőtől függetlenül lassítja le a járművet.

5. Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS) figyelmezteti a járművezetőt, ha a jármű vezetési hiba, álmosság vagy figyelmetlenség miatt el akarja hagyni a forgalmi sávot.

6. Járműstabilitás-vezérlő

Az elektronikus fékrendszer fejlett járműstabilitás-vezérlő (VSC) rendszere megelőzi a becsuklást és a borulást.

DAF Safety Systems
DAF Silent

Csendes változat

Az új CF és XF az MX-11 motorral csendes változatban is kapható, melynek a zajszintjét intelligens technológiák segítségével, például a speciális motorszoftverrel és tokozott sebességváltóval 71 dB(A) alá csökkentettük. Ennek köszönhetően a tehergépkocsi olyan területeken is használható áruszállításra, ahol zajszint-korlátozások vannak érvényben az esti, az éjszakai vagy a hajnali órákban.