Kiváló hajtáslánc

Az új CF és XF az új teljesítményspecifikációkkal elérhető, többféle nyomatékú PACCAR MX-11 és MX-13 motorral kapható. A számos újítás jóvoltából a legjobb üzemanyag-hatékonyság érdekében magasabb a nyomaték alacsonyabb fordulatszámokon.

A motoron végzett fejlesztések

Az iparágvezető üzemanyag-hatékonyság érdekében a teljes mértékben változtatható szállítású olaj-, kormány- és hűtőfolyadék-szivattyú, az új dugattyúgyűrűk, valamint az új kialakítású dugattyúpalást mind a belső súrlódások további csökkentését szolgálja. Emellett a maximális hatékonyság érdekében új turbófeltöltőt és új gázcserélő rendszert alakítottunk ki.

Kibővített Eco üzemmód

Az új CF és XF Eco üzemmódja további funkciókkal bővült. Az Eco Performance üzemmód egyensúlyt biztosít a kiváló vezethetőség és a legjobb üzemanyag-hatékonyság között. Ha az üzemanyag-hatékonyság a fő szempont, az Eco Fuel üzemmód a legjobb választás, amely például alacsonyabb fordulatszámokon végzi a sebességi fokozatok kapcsolását.

Alacsonyabb javítási költség

A javítási és karbantartási költségek jelentősen csökkenthetik a vállalkozás nyereségét. Ezért olyan fejlesztéseket vezettünk be, melyekkel a normál üzemi kopás minimális szinten tartható. A tengelykapcsoló vezérlése immár magában a tengelykapcsoló házában található, és ezért az megvédi a víztől és szennyeződésektől. Emellett a generátor az akkumulátor jobb töltése érdekében elektronikus vezérlésű. Ezek a fejlesztések együttesen javítják a tartósságot, megbízhatóságot, következésképpen a jövedelmezőséget.

PACCAR MX engines
DAF TraXon automated gearbox

Nagy teljesítményű sebességváltók

Az új CF és XF a legújabb generációs (12 és 16 sebességes) TraXon automata sebességváltóval kapható. A kisebb súrlódási veszteségek, még gyorsabb felkapcsolás és az EcoRoll funkció kibővített használata együtt a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményezi, miközben a csendes és zökkenőmentes működésnek és pontos tengelykapcsoló-működtetésnek köszönhetően nőtt a vezetési kényelem. A TraXon automata sebességváltó nagyobb áttételeket tesz lehetővé a legalacsonyabb fokozatokban, így gyorsabb hajtásláncok alakíthatók ki.
DAF rear axle

Nagy hatékonyságú hátsó tengelyek

Az új motorok és sebességváltók mellett alacsony súrlódású végáttétellel rendelkező, nagy hatékonyságú hátsó tengelyeket is bevezettünk. A legjobb üzemanyag-hatékonyság érdekében a 2,05 értékűtől kezdődő gyorsabb áttételű választékkal alacsonyabb motorfordulatszámok is elérhetők. A súrlódási veszteségek csökkentése érdekében köszörültek lettek a differenciálmű fogaskerekek, új csapágyak és tömítések kerültek a hátsó tengelybe, amelyet pedig kevesebb és alacsonyabb súrlódású olaj ken.