Külső

A DAF LF minden fuvarozónak felkelti a figyelmét, stílusos típusjegyeiben a DAF CF és XF családdal osztozik.

Kialakítás

Vonzó megjelenés: masszív, ugyanakkor barátságos

A városokban szolgálatot teljesítő tehergépjármű fontos jellemzője: a barátságos megjelenés. Az áruterítő tehergépkocsinak egyúttal kellően masszívnak is kell lennie. A DAF tervezőcsapat összegyúrta ezt a két jellemzőt. Az LF külseje a nagyszerű kinézeten kívül mást is nyújt. Hatékonyságot, rendelkezésre állát, kényelmet és biztonságot is kínál.

 

Fülkeváltozatok

Három kompakt fülkeváltozat

A DAF LF sorozat három fülkeváltozatban kapható:

  • a 160 cm hosszú Day Cab fülkével
  • a 200 cm hosszú hosszabbított Day Cab fülkével
  • a 200 cm hosszú egyágyas Sleeper Cab fülkével

A fülkék mindössze 2130 mm szélességűek, ami különösen előnyös a városi közlekedésben, különösen a kis fordulókörrel kombinálva (50–53° kerékelfordítási szög, a fülkeváltozattól függően).

A típusra és országra jellemző specifikációtól függően a fülke az alvázhoz elöl rugalmas gumi V-tartókkal, hátul tekercsrugókkal és integrált lengéscsillapítókkal, vagy mind a négy pontban tekercsrugókkal rögzül. A Sleeper Cab fülkés járműveken a tekercsrugók az alapfelszereltség részét képezik, csakúgy, mint a 18 tonnás változatnál és a különböző vontatókon.

Kilátás

Világítás

A jó kilátás, különösen városi környezetben, létfontosságú feltétel a járművezetők számára. Az LF nagyszerű kilátást biztosít elöl és oldalt egyaránt. A tükrök optimális elhelyezésével együtt mindez extra biztonságot nyújt, és csökkenti a károk és sérülések kockázatát. Természetesen a világítás is nagymértékben elősegíti a biztonságot.

Az opcionális nappali menetvilágítás kiváló láthatóságot biztosít nappal is. A ködlámpák és a „kanyarfények” a lökhárítóba építhetők. Ezek a lámpák a haladási irányba világítanak, ami még könnyebbé és biztonságosabbá teszi a kanyarodást és a manőverezést. A másik (opcionálisan) elérhető funkció a LED hátsó lámpa, amely rendkívül hosszú üzemélettartamával a jármű maximális rendelkezésre állását biztosítja.

Aerodinamika

Aerodinamika

AerodinamikaA DAF LF sárvédői és tetőlégterelői tökéletesen összeillő együttesként akár 4 százalékos csökkenést is elérhetnek az üzemanyag-fogyasztásban, a tehergépkocsi felhasználásától függően.

Az LF Aerobody áruterítő tehergépkocsi aerodinamikus PACCAR karosszériával kerül ki a gyárból. A különleges légterelő és fülkeperem készlettel kombinálva ez akár 8%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet. Optimális légellenállási tulajdonságok a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érdekében.

Kapcsolódó információ

Ugrás a DAF LF Euro 6 járművezetői bemutatók

DAF-LF-Euro-6-driver-instructions-400

DAF LF Euro 6 tehergépkocsit vezet? Nézze meg a járművezetői bemutató videókat a DAF YouTube csatornán.

Lejátszási lista

Euro 6 DAF tehergépkocsi konfigurálása

DAF Euro 6 truck configurator

A DAF minden kihívásnak megfelel. A DAF tehergépkocsi-konfigurátorral keresse meg az Önnek legjobban megfelelő Euro 6 tehergépkocsit.

Tehergépkocsi-konfigurátor

DAF Transport Efficiency

Your-profitability-our-aim-and-logo_hu

A DAF Transport Efficiency központi filozófiánk elnevezése, melynek köszönhetően a legmagasabb kilométerenkénti hasznot biztosítjuk az Ön számára.

DAF Transport Efficiency

Lépjen kapcsolatba a helyi DAF márkakereskedővel

DAF logo on dealer building

Többet szeretne tudni? A DAF márkakereskedő örömmel tájékoztatja mindenről, amit tudni szeretne a DAF termékekről és szolgáltatásokról.

Kapcsolatfelvételi űrlaphoz lépés