DAF LF 2016-os kiadás

DAF-LF-MY-2016-2015085 A DAF átfogó fejlesztési programot mutat be a népszerű LF sorozatra vonatkozóan. Optimalizált erőátvitellel, valamint új légterelőkkel és sárvédőkkel. Még több lehetőség arra, hogy egyedi igényeinek megfelelően a lehető leghatékonyabban konfigurálhassa tehergépkocsiját. A még nagyobb nyereségesség érdekében. 

FŐ FEJLESZTÉSEK

 • 4,5 literes PACCAR PX-5 motor
  Akár 5%-kal nagyobb hatékonyság
 • Új AS Tronic 12 fokozatú sebességváltó a 6,7 literes PACCAR PX-7 motorhoz
  Akár 32 tonna legnagyobb jármű össztömeg, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, még nagyobb kényelem
 • Akár 6,90 méteres tengelytáv
  Több mint 9 méteres rakományhosszúság
 • Akár 1 240 literes üzemanyagtartály űrtartalom
  Maximális hatósugár, üzemanyag-takarékosság
 • Új aerodinamikai csomag (Day Cab)
  Akár 4%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás
 • Több adat a központi kijelzőn
  A tachográf adatoknak köszönhetően elkerülheti a pénzbírságokat, a szerviz kijelzővel pedig még tovább növelheti a jármű rendelkezésre állását
 • ACC, FCW, AEBS alapfelszereltségben**, LDWS alapfelszereltségben
  Még nagyobb kényelem és biztonság
 • LED hátsó lámpák
  Hosszú üzemélettartam, alacsony energiafogyasztás, nincsenek üzemi leállások hibás izzók miatt
 • Frigoblock generátor előkészítés a PACCAR PX-5 motoron
  Még jobb üzemanyag-fogyasztás, egyszerű beszerelés és csatlakoztatás
 • Még hatékonyabb kommunikáció az alvás és a felépítmény között
  Maximális hatékonyság, még nagyobb kényelem

** Hátsó légrugós felfüggesztéssel és 8 tonnát meghaladó legnagyobb jármű össztömeggel


Biztonság és kényelem

Az új típusok nagy többsége esetében a 2016-os LF kiadáson a legújabb biztonsági és kényelmi rendszerek alapfelszereltségként szerepelnek. Az Adaptív automatikus sebességtartás (ACC) azt biztosítja, hogy a tehergépkocsi és az elöl haladó jármű közötti távolság a beállított határértéken belül maradjon. A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FCW) a fejlett vészfékezési rendszerrel (AEBS) kombinálva figyelmezteti a járművezetőt az esetleges ütközés veszélyére, és vészhelyzet esetén automatikusan lelassítja a járművet. 
A Sávelhagyás-figyelmeztető rendszer (LDWS) pedig akkor jelez, ha a tehergépkocsi a sáv elhagyására készül. Nagyobb kényelem, és ami még fontosabb, még nagyobb biztonság a járművezető számára.

Hatékony

A fejlettebb hő- és légkezelésnek, valamint az optimalizált szoftvernek köszönhetően a 4,5 literes PACCAR PX-5 motor (112 kW/152 LE – 157 kW/213 LE) akár 5%-kal hatékonyabb. A 6,7 literes PACCAR PX-7 motorral (164 kW/223 LE – 231 kW/314 LE) szerelt típusok már automata 12 fokozatú AS Tronic sebességváltóval rendelkeznek, ami akár 32 tonna maximális össztömeget teszi lehetővé. A nagyobb fuvaronkénti rakománysúly pedig nagyobb hatékonyságot jelent.

Kommunikatív

A fejlettebb rendszereknek, például a CAN-busznakköszönhetően mostantól jobb a kommunikáció az alváz és a felépítmény között. Segítségükkel a járművezetőnek még több lehetősége van arra, hogy a fülkéből vezérelhesse a felépítményt. 
A felépítménytől származó jelzések a műszerfal kijelzőjén láthatók és állíthatók be. A 2016-os LF kiadás már arra is képes, hogy a mellékhajtás bekapcsolásakor automatikusan lesüllyessze a légrugós felfüggesztést. Ez nagyobb stabilitást tesz lehetővé például a billenőplató ürítésekor.

Aerodinamika

Teljesen új aerodinamikai csomagot* fejlesztettünk ki a 2016-os Day Cab fülkével szerelt LF kiadáshoz. Az új formatervezést sárvédőkkel és egy légterelővel is felszereltük, amelyek tökéletes harmóniában illeszkednek egymáshoz. Az alkalmazástól függően akár 4%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást is lehetővé tehet. Optimális légellenállás az alacsony üzemeltetési költségek érdekében.

*2016 elejétől kapható

Ügyelünk a részletekre

Az új, modern megjelenésű LED hátsó lámpák pedig jobbra illetve balra kanyarodáskor felemelkedő hatást váltanak ki. És ami még fontosabb, a LED világítás rendkívül hosszú üzemélettartammal rendelkezik, és a jármű maximális rendelkezésre állását teszi lehetővé. A 2016-os LF kiadással minden alkalmat megragadunk arra, hogy minimálisra csökkentsük az üzemeltetési költségeket. 

DAF-LF-MY-2016-LED

Kifinomult

Az LF híres alacsony saját tömegéről, ami lehetővé teszi, hogy kategóriájában a legnagyobb rakománysúlyt szállíthassa. Az akár 6,90 méter hosszúságú hét új tengelytávnak köszönhetően ráadásul nagyobb rakománytérfogat szállítását is biztosítja. Ez több mint 9 méter rakományhosszúságot jelent! A nagyobb tengelytávoknak köszönhetően a jármű több, akár 1240 liter üzemanyag szállítására képes. A kategóriájában egyedülálló. A jármű így még nagyobb hatósugárral rendelkezik, és a járművezető ott tankolhat újra, ahol a legalacsonyabb az üzemanyag ára.

Informatív

A DAF Járművezetői teljesítményt támogató rendszer (DPA) abban segít a járművezetőnek, hogy kihozhassa a maximumot a tehergépkocsiból. A rendszer megjeleníti a kijelzőn az üzemanyag-fogyasztás, a fékezési viselkedés, az abroncsnyomás és a tachográf adatait. A funkció nagyobb rálátást enged a járművezetőnek a vezetési idő adataira, és segíti számukra a határértékek betartását.
A képernyőn a következő szervizellenőrzés
ütemezett időpontja is megjelenik, amivel biztosítható a karbantartások időben történő elvégzése, és maximalizálható a jármű rendelkezésre állása.
 
DAF-LF 2016-os kiadás, belső, 2015. 10. 02.

Jól átgondolt

A PX-7 motort követve a 4,5 literes PACCAR PX-5 motor már Frigoblock generátor felszerelésére alkalmas előkészítéssel is kapható. Az új olajteknőnek köszönhetően a generátor kompakt módon felszerelhető, ami optimális hasmagasságot biztosít, és minimálisra csökkenti a sérülés kockázatát. Jól átgondolt. Az LF már a fülke hátsó részén magasabban elhelyezett légbeszívóval is elérhető. Ez különösen akkor praktikus és hatékony, amikor klímaegységet kell felszerelni a fülke fölé, vagy ha állítható magasságú tetőlégterelőre illetve felső hálófülkére van szükség.

Kapcsolódó információ

DAF Transport Efficiency

Your-profitability-our-aim-and-logo_hu

A DAF Transport Efficiency központi filozófiánk elnevezése, melynek köszönhetően a legmagasabb kilométerenkénti hasznot biztosítjuk az Ön számára.

DAF Transport Efficiency

DAF szolgáltatások

DAF services

A hatékony szállítás többet jelent a tökéletes kamionnál. Minden DAF tehergépkocsi számára professzionális szervezet és márkakereskedők nemzetközi hálózata nyújt háttértámogatást. Segítenek kiválasztani a megfelelő járművet, gondoskodnak a finanszírozásról, és flottáját tökéletes állapotban tartják.

Olvassa tovább

Lépjen kapcsolatba a helyi DAF márkakereskedővel

DAF logo on dealer building

Többet szeretne tudni? A DAF márkakereskedő örömmel tájékoztatja mindenről, amit tudni szeretne a DAF termékekről és szolgáltatásokról.

Kapcsolatfelvételi űrlaphoz lépés