CF Construction

A CF Construction. Kifejezetten az építőipari használatra kifejlesztett járművek, ahol gyakori a terepen való igénybevétel. A CF Construction járművekre jellemző a megnövelt hozzáférési szög és a nagy hasmagasság, ami garantálja a jó terepképességeket. Számos jól kigondolt részlet biztosítja a maximális készenlétet, az alacsony üzemeltetési költségeket és a kategóriájában egyedülállóan egyszerű használatot. A CF Construction járműveken lévő masszív díszítőelemek egyedi megjelenést nyújtanak a járműveknek.

Sokoldalú

Sokoldalú

Homok, cement, és egyéb építőanyagok szállítására. Alkalmas speciális szállítmányokhoz, és a faiparhoz is. Mindig talál a követelményeinek pontosan megfelelő CF Construction járművet.

A DAF CF Construction kapható:

 • Háromtengelyes 6x4 merev felépítésű járműként, 8 vagy 9 tonnás első tengellyel és egy 19, 21 vagy 26 tonnás ikertengellyel, ami ideálissá teszi a járművet az építő- vagy faiparban való használatra.
 • Háromtengelyes 6x4 vontatóként a CF Construction járművek kivételesen alkalmasak speciális szállítmányozásra vagy fa és oszlopok szállítására.
 • A 8x4 merev felépítés megfelelő alapot nyújt billenőplatónak és betonkeverőnek egyaránt. A kormányozott, 7,5, 8 vagy 9 tonnás első ikertengellyel és a 19, 21 vagy 26 tonnás ikertengellyel együtt ez a merev felépítésű és kiváló kialakítású jármű 32 vagy 44 tonna legnagyobb össztömeget ér el.

Az olyan használat során, ahol kevésbé fontos a nagy hozzáférési szög és a nagy hasmagasság, a DAF CF 6x4 és 8x4 típusokat is kínál olyan változatban, amely a szabványos CF típusok vonzó külső kialakításával rendelkezik.

Optimális kényelem

Optimális kényelem

A DAF CF Construction járművek fejlesztése során a DAF kulcsfontosságúnak tartotta a nagy járművezetői kényelmet és a lehető legegyszerűbb kezelhetőséget.

 • Opcióként hasznos lépcső is választható a fülke oldalára, ami megkönnyíti a vezető számára, hogy szemmel tarthassa a rakományt. A tetőn praktikus tartókonzol található, ami további kapaszkodóként használható.
 • A széles lépcsőfokoknak köszönhetően könnyen és biztonságosan lehet a fülkébe jutni. A 12,9 literes PACCAR MX-13 motorral rendelkező típusokon három lépcsőfok található, míg a 10,8 literes PACCAR MX-11 járműveken szabványosan kettő. Ez utóbbiak esetén opcionálisan elérhető további egy alsó lépcsőfok. Ez a lépcső a sérülékenység csökkentése érdekében visszahajtható.

A CF Construction járművekben természetesen ugyanolyan kényelmes ülések vannak, mint a sokoldalú CF kínálat többi típusában. Ugyanez jellemző az integrált járművezetői teljesítményt támogató rendszerrel és ergonomikus elhelyezésű kapcsolókkal rendelkező stílusos műszerfalra is. A Construction járművek esetén a beépített vezérlőkkel ellátott elegáns kialakítású kormánykerék szintén alapfelszereltség.

Hatékony motorok

Hatékony motorok

A vonóerőt az alábbiak biztosítják:

 • 303 kW (412 LE) és 375 kW (510 LE) besorolás közötti, 12,9 literes PACCAR MX-13 motor
 • 210 kW (286 LE) és 320 kW (435 LE) besorolás közötti, 10,8 literes PACCAR MX-11 motor

Opcionálisan elérhető az AS Tronic automata sebességváltó, melyen külön beállítás található a terepen való használathoz, és melynek váltási stratégiáit kifejezetten erre a célra fejlesztették ki. Ezáltal gyorsabban lehet sebességet váltani, és a tengelykapcsoló működése is felgyorsul. Természetesen a CF Construction járművekhez mellékhajtások széles választéka kapható. A PACCAR MX-11 motorokkal rendelkező változatokhoz egy 250 Nm nyomatékú, 11 órás, kisebb teljesítményű pozíció is elérhető, az 1 órás motor mellékhajtás mellett.

Alváz

Alváz

A CF Construction típusok alvázát úgy fejlesztették ki, hogy maximális merevséget és kiváló vezetési tulajdonságot eredményezzen.

 • Elegendő helyet biztosít az alkatrészek, például a rakodódaru támaszainak elhelyezéséhez.
 • Az alváz elől Y alakú, hogy helyet adjon az Euro 6 motoroknak és a nagy hűtőegységnek, ami az alacsony üzemanyag-fogyasztásért felel.
 • Egy másik funkció a DIN lemez felszerelésének előkészítése, amit például hóeke csatlakoztatására is lehet használni.
 • Az összes típus elérhető függőleges kipufogócsővel is, ami a 8x4 merev alváz esetén beépített SCR egységgel is rendelkezik.

Kellő figyelmet fordítottunk a felépítmények csatlakoztatásának megkönnyítésére is. Erre jó példa a karosszériarögzítési módszer (BAM), amit a FAD 8x4 alvázhoz lehet rendelni, és ami tökéletes alapot nyújt a leggyakoribb billenőplatók felszereléséhez. Ehhez különböző rögzítőelemeket kell gyárilag felszerelni az alvázra, és specifikus furatminta létrehozásáról is gondoskodni kell.

Kapcsolódó információ

LF Construction

DAF-lf-construction-400

Ideális az építőiparban, ahol a nagy manőverező-képesség igen fontos: az LF Construction.

Olvassa tovább

Ugrás a DAF CF Euro 6 járművezetői bemutatók

DAF-CF-Euro-6-driver-instructions-400

DAF CF Euro 6 tehergépkocsit vezet? Nézze meg a járművezetői bemutató videókat a DAF YouTube csatornán.

Çalma listesini görüntüle

Euro 6 DAF tehergépkocsi konfigurálása

DAF Euro 6 truck configurator

A DAF minden kihívásnak megfelel. A DAF tehergépkocsi-konfigurátorral keresse meg az Önnek legjobban megfelelő Euro 6 tehergépkocsit.

Tehergépkocsi-konfigurátor

DAF Transport Efficiency

Your-profitability-our-aim-and-logo_hu

A DAF Transport Efficiency központi filozófiánk elnevezése, melynek köszönhetően a legmagasabb kilométerenkénti hasznot biztosítjuk az Ön számára.

DAF Transport Efficiency

Lépjen kapcsolatba a helyi DAF márkakereskedővel

DAF logo on dealer building

Többet szeretne tudni? A DAF márkakereskedő örömmel tájékoztatja mindenről, amit tudni szeretne a DAF termékekről és szolgáltatásokról.

Kapcsolatfelvételi űrlaphoz lépés