Az Ön leghatékonyabb megállása


Legyen szó tehergépkocsikról vagy pótkocsikról, mi mindig rendelkezésre állunk a javítási és karbantartási munkálatok elvégzésére. Megbízható és professzionális tevékenységünk egyértelmű eredménye a DAF szlogenje, a better service – better DAF, vagyis jobb szervizelés, jobb DAF. Ez pedig egy helyen történő, teljes körű kiszolgálásunknak köszönhető.

Egyetlen partner tehergépkocsijához és pótkocsijához

Tisztában vagyunk vele, milyen fontos Önnek, hogy mindig áttekinthesse járművei állapotát, és így maximalizálja azok rendelkezésre állását a vállalkozás működtetése érdekében. Tudjuk, hogy olyan partnerre van szüksége, aki gondoskodik tehergépkocsijáról, valamint alkatrészeket és professzionális karbantartást biztosít pótkocsijához. Megbízható üzleti partnert keres, akinek a szerelői megfelelő szakértelemmel rendelkeznek ahhoz, hogy elvégezzék a karbantartást és a javításokat pótkocsiján. A DAF a válasz — nálunk minden megvan egy helyen!

1. Csatlakozás

A tehergépkocsi és a pótkocsi közötti csatlakozás fontos ahhoz, hogy a pótkocsi levegő- és elektromos rendszere jól működjön. Ezért azt tanácsoljuk, hozza el pótkocsiját is, hogy a DAF-márkakereskedő ellenőrizhesse a csatlakozást a csatlakozókon és tekercseken keresztül.

2. Fékek

Ügyfeleink azt jelzik, hogy a biztonság szempontjából a fékek a legfontosabb alkatrészek a pótkocsikon. Szerintünk is. Az elhanyagolt fékek súlyos baleseteket okozhatnak. Tudta, hogy a pótkocsik meghibásodásainak majdnem 40%-a fékrendszerhez kapcsolódik? Emiatt fontos, hogy pótkocsija fékrendszerénél Ön kiváló minőségű termékekre, karbantartásra és javításra fordítsa a pénzét.

3. Tengelyek

A tengelyek megfelelő beállításával és kenésével energiát és pénzt takaríthat meg. Fontos, hogy pénzt fordítson a kerékcsapágyhézagok gyakori ellenőrzésére. Tudta, hogy a csapágyak azért kopnak, mert forgó és merev alkatrészeket kötnek össze? A túl kevés kenőzsírt tartalmazó csapágy túlhevülést és túl nagy hézagot okozhat, ami pedig rendkívül nagy abroncskopáshoz vezethet. A kopott alkatrészeket ki kell cserélni a lerobbanások megakadályozása érdekében.

4. Felfüggesztés

A jól karbantartott felfüggesztési rendszer kényelmesebbé teszi a vezetést. Segít továbbá biztosítani a járművezető, a rakomány és a közúti közlekedés többi szereplőjének biztonságát. Az elhanyagolt légrugós felfüggesztési rendszer gyakran leállásokhoz vezethet. A pótkocsihibák több mint 10%-a a légrugós felfüggesztőrendszerhez kapcsolódik, amit pedig a hibás légrugók, lengéscsillapítók, levegőszelepek, spirálok vagy menetmagasság-szabályozás okoz.

5. Rakományrögzítés

A szállított rakománnyal kapcsolatban a biztonság a legfontosabb! Az Ön felelőssége a rakomány biztonságos rögzítése. Ez megakadályozza a rakomány, a közúti közlekedés többi résztvevőjének és az Ön sérülését. A közúti biztonság javítása érdekében gyakoribbá váltak a közúti ellenőrzések. Emiatt minden rakományrögzítési megoldásunkat ellenőriztetjük, azok tanúsítvánnyal és jóváhagyással rendelkeznek. A biztonság mindennél fontosabb.

6. Világítás

Ahhoz, hogy a járművezető jól cselekedjen és reagáljon, fontos, hogy jól lásson. Éjszaka, esőben, hóban és ködben a látást nagy mértékben segíti a megbízható világításrendszer, amely gondoskodik a járművezető, a rakomány és a közlekedés többi résztvevőjének biztonságáról. Az elhanyagolt világításrendszer gyakran leállásokhoz vezethet. A pótkocsihibák több mint 15%-a a világításrendszerhez kapcsolódik, amit pedig hibás izzók, egységek és vezetékek okoznak.