Készüljön fel a hidegre


Maximális üzemidő alacsony hőmérsékleten is: ez a cél. Olvassa el ehhez kapcsolódó hasznos tippjeinket.

 Road News

Abroncsnyomás-figyelmeztető
 Amikor hűvösebb (északi) régiókban vezet, az alacsony hőmérséklet hatására megváltozik az abroncsnyomás. A nyomásfigyelő rendszer segít abban, hogy mindig tisztában legyen az esetleges növekedéssel vagy csökkenéssel. Jó tudni: a megfelelő abroncsnyomással üzemanyagot is megtakaríthat (baronként akár 3%-ot). A megfelelő abroncsnyomás 10%-kal csökkenti a balesetek bekövetkezésének esélyét. Az alacsony nyomás hatására nő a féktávolság, míg a megfelelő nyomás meghosszabbítja az abroncsok élettartamát.

Fagyálló ablaktisztító-folyadék 
Még a fagyok beállta előtt ellenőrizze az ablaktisztító-folyadékot. Az ablaktörlők kiszáradnak a nyár folyamán, ezért lehet, hogy érdemes lecserélni őket, hogy biztosan jól működjenek, amikor igazán szüksége van rájuk. 

Akkumulátorok
A tehergépkocsi számos részének – többek között a fülke kényelmi funkcióit biztosító tartozékoknak – a működéséhez elengedhetetlenek az akkumulátorok. Hideg időben előfordulhat, hogy az akkumulátorok akár 30–50%-kal kevesebb energiát termelnek. 

Téli gumik
Októbertől néhány európai országban kötelező lesz a téli gumik használata. Mindenképpen járjon utána, mielőtt útra kel!

Kiegészítők, amelyek melegen tartják a fülkében
 Webáruházunkban kiváló minőségű DAF-termékek közül válogathat – télikabátok, sálak és termoszok széles választékával várjuk, hogy sose fázzon a fülkében. Látogasson el a www.DAFshop.com webhelyre!

 

Végül pedig, de nem utolsó sorban, mindenképpen ellenőriztesse tehergépkocsiját a legközelebbi DAF-márkakereskedésben, ahol fel is készítik azt a közelgő hideg hónapokra. Hiszen tehergépkocsija az Ön legjobb barátja – közúton és terepen egyaránt!