Hogyan javítja a testre szabás a járművezetők elégedettségét?


 

Charles Dehergne, a TCDA, AVERTY Transports és a DUTAY Transports vállalat igazgatójának véleménye szerint amennyiben a járművezetők az igényeiknek megfelelő járművet kapják, azzal könnyebb aktív együttműködésre ösztönözni őket, fokozni lehet a hűségüket, és a vállalatcsoport sikerét is jobban meg lehet alapozni.

A TCDA vállalatcsoport DAF-járműveket alkalmaz a vállalat üzleti sikereinek biztosítása érdekében. A cég 2011-es megalapításakor eredetileg szállítmányozói munkakört betöltő Charles Dehergne vezeti jelenleg a TCDA vállalatcsoportot, amely akkor vetette meg igazán a lábát a szállítmányozási iparágban, amikor felvásárolta az AVERTY Transports és a DUTAY Transports céget. A cégcsoport, amelynek sikere emberközpontúságán és nagylelkű alkalmazotti juttatásain alapul, 2016-ban 12 millió eurós forgalmat bonyolított.

Charles Dehergne jövőre a 2020-as Teljesítmény Projekt jegyében az alkalmazottakra támaszkodva tervezi a forgalom 20 millió euróra növelését. „Célom, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, és sikerem kulcsa az, hogy hallgatok az alkalmazottaimra, és ügyelek arra, hogy ők is elégedettek legyenek” – mondja. „Így tudom kivívni a tiszteletüket, és érem el azt, hogy érezzék, ők is be vannak vonva a cég működésébe”. Charles odafigyel járművezetőire, és gyakran kéri ki véleményüket vállalati ügyekben. „Úgy tekintek rájuk, mint első vonalbeli értékesítőkre, és bevonom őket a céges vezetés ügyeibe is” – részletezi tevékenységének hátterét a cég igazgatója.

Sikerem kulcsa az, hogy gondoskodom a járművezetőim elégedettségéről

Felajánlotta sofőrjeinek, hogy ők maguk válasszák ki új tehergépkocsijukat, és a választás a DAF XF típusra esett. A TCDA igazgatója azonnal felvette a kapcsolatot helyi DAF-márkakereskedőjével. „Automata sebességváltójának köszönhetően a DAF XF 510 Euro 6 tehergépkocsi megbízhatónak és kiváló teljesítményűnek tűnik.” – vélekedik Charles Dehergne. „Az oldalsó sárhányók miatt a jármű nem csupán kimagasló üzemanyag-fogyasztási jellemzőkkel rendelkezik, hanem tetszetősen is mutat. Azt hiszem, a DAF-műhely az élen jár az ügyfélkapcsolatok ápolása terén. Ráadásul a DAF-típus ár-érték aránya is kimagaslóan jó, nem csoda, hogy a kollégáim nagyon szeretik vezetni.”

Fordítás: 2017 elején Charles Dehergne tíz darab DAF XF 510 Super Space Cab járművet vásárolt, amelyek hűtőgéppel, ágymatraccal, tévével, állóklímával és az optimális éjszakai láthatóságot biztosító tetővilágítással is fel vannak szerelve. A járművezetők nagyon örültek. „Mindezek az extrák járművenként 5–6000 euróba kerültek, de most a legjobb járművezetőket tudom felvenni és megtartani” – mondja Charles. „Igazi aranybányák az üzlet szempontjából”. Az AVERTY és a DUTAY ezt követően 2018-ban négy DAF XF 480 Super Space Cab járművet vásárolt, 2019-ben pedig további öt beszerzését tervezik.

A járművezető nézőpontja

Aurélien Bignon örömmel jelentkezett az AVERTY Transports által 2017 márciusában beszerzett tíz darab DAF XF 510 Super Space Cab egyikére. A márka iránti életre szóló vonzalma akkor alakult ki, amikor gyermekként édesapja magával vitte DAF-kamionján. Örömmámorban úszott, amikor megkapta a legideálisabb funkciókkal felszerelt DAF XF 510 járművet heti fuvarjaihoz, amelyek során friss vagy fagyasztott termékeket szállít a nyugat-franciaországi Aizenay és Párizs között. „A DAF mindig nagyon kényelmes” – meséli csillogó szemmel. „Nagy a fülkéje, és kényelmes ágymatraccal, hűtőgéppel és tévével is fel van szerelve… igazi élvezet”.

„Kipihentebb vagyok, amikor odaérek az ügyfelekhez.”

Éjszakai műszakban dolgozik, ezért számára a tetővilágítás fontos funkció. Legjobban azonban a légkondicionálást szereti. „A légkondicionálás és az állóklíma még nyáron is a megfelelő szinten tartja a fülke hőmérsékletét” – magyarázza. „Kevésbé érzem fáradtnak magam, jobban alszom, és kipihentebb vagyok, amikor odaérek az ügyfelekhez. Ez pedig azt jelenti, hogy rendkívül elégedettek azzal, hogy én szállítom az árujukat”.

Better Service Better DAF