2017. november 22. | Eindhoven | DAF Trucks N.V.

Elnyerte az Év Tehergépkocsija díjat a DAF új CF és XF típusa


Letöltés:

Kettős győzelem: a DAF új CF és XF típusát választotta meg a 2018-as Év Tehergépkocsijainak a vezető szakújságírókból álló, összesen 23 európai országot képviselő zsűri. Az európai tehergépjármű-iparág legnagyobb presztízsű díját Preston Feight úrnak, a DAF Trucks elnökének adta át Gianenrico Griffini, a zsűri elnöke a Solutrans szakmai vásáron Lyon városában.

Teljesen új erőátvitelt kapott az új DAF CF és XF, amelyet rendkívül hatékony sebességváltók és hátsóhidak jellemeznek. Az új, kompakt kipufogógáz-utánkezelő rendszerekkel, a fejlett vezérlőszoftverekkel és az optimalizált légellenállási tulajdonságokkal együtt ezek az innovációk összességében igen meggyőző, hétszázalékos csökkenést eredményeznek az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás terén. Az új tehergépjárművek szakmaspecifikus konfigurációi akár 300 kilogrammal kisebb saját tömeggel segítenek tovább fokozni az ügyfelek üzletmentének hatékonyságát.

Új mérce összteljesítmény tekintetében
„Az évenként kiosztott díjat annak a típusnak vagy típusoknak ítéljük oda, amely a legnagyobb mértékben járult hozzá a közúti szállítmányozás hatékonyságának növeléséhez. Ennek kapcsán számos fontos szempontot veszünk figyelembe, például a műszaki innovációt, a járművezetői kényelmet, a közlekedésbiztonságot, a vezethetőséget, az üzemanyag-fogyasztást, a környezeti lábnyomot és a teljes birtoklási költséget” – magyarázta Gianenrico Griffini, a zsűri elnöke. „Az új CF és XF típuscsaládokkal a DAF egy olyan nehézkategóriás típuspalettát mutatott be, amely új mércét állít a hajtáslánc hatékonysága és a teherautó összteljesítménye tekintetében.”

Jelentős elismerés
A DAF összesen 10 000 európai munkatársa nevében a DAF Trucks elnöke, Preston Feight vette át a nagy presztízsű 2018-as Év Tehergépkocsija díjat. „Az elismerés a DAF szervezetének minden tagját megilleti” – jelentette ki. „Mindannyian keményen dolgoztunk azon, hogy a piac legjobb tehergépjárműveit még jobbá tegyük. Ennek eredménye az új CF és XF, amelyek a Pure Excellence, azaz a tiszta kiválóság képviselői. Fantasztikus, hogy erőfeszítéseinket ilyen remek módon díjazzák. Ezenkívül a 2018-as Év Tehergépkocsija díj a beszállítóink és kereskedőink elismerése is. Ráadásul, legfontosabb szempontként, ez méltó tisztelgés mindazon ügyfeleink előtt, akik az új DAF CF vagy XF típus mellett döntöttek vagy döntenek majd. A zsűri véleménye szerint teherautóink utat mutatnak a szállítmányozás hatékonysága tekintetében.”

International Truck of The Year 2018 - award ceremony 1920

For more information

DAF Trucks N.V.
Corporate Communications Dept. 
+31 40 214 41 91

További információ

DAF HUNGARY KFT.       
1172 Budapest, Vidor u. 3.
 +36 1 253 1812
 daf.hungary@daftrucks.com