CF és XF 2015-ös kiadás

XF-CF-Edition-2015

Minden, amit a CF és XF 2015-ös kiadásáról tudnia kell

A DAF átfogó fejlesztési programot mutat be a hatékony MX motorokkal felszerelt népszerű CF és XF sorozatra vonatkozóan. Olyan fejlesztéseket, amelyek legalább 5 százalékkal növelik a teljesítményt, és javítják a tehergépkocsik gazdaságosságát! Az új fejlesztések lehetővé teszik, hogy az alacsony üzemeltetési költségeknek köszönhetően a lehető legmagasabb kilométerenkénti hasznot érhesse el. 
És ezt nem csak mi állítjuk!

FŐ FEJLESZTÉSEK

  • A motor fejlesztéseinek köszönhetően még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás 
  • Az áttervezett ülések és az opcionálisan választható bőrhuzat csomag még nagyobb kényelmet kínálnak
  • Nagyobb fékteljesítmény a továbbfejlesztett MX Engine Brake motorféknek köszönhetően 
  • Maximális haszon az új Low Deck és Silent kivitelnek köszönhetően
  • A fejlesztett Driver Performance Assistant (DPA) funkció nagyobb rálátást enged a járművezetőnek a vezetési idő és vezetési teljesítmény adatokra
  • Az új légterelők és sárvédők még tovább növelik az üzemanyag-takarékosságot
  • A súlycsökkentés következtében nagyobb rakománysúly használható ki a különböző CF és XF járművariációkon
  • A szabványos szervizelés kijelzése biztosítja a tervezett karbantartás időszerű elvégzését
  • Az Eco üzemmód és a prediktív sebességtartás még tovább növeli az üzemanyag-takarékosságot
  • A standard abroncsnyomás kezelésnek köszönhetően kisebb mértékű az abroncskopás és alacsonyabbak a költségek

HATÉKONY

A PACCAR MX motorok híresek magas hatékonyságukról. A nagyszámú további fejlesztésnek köszönhetően azonban hatékonyságuk még tovább nőtt! Az eredmény: Körülbelül 2% üzemanyag-megtakarítás! Ez a környezetnek és az Ön pénztárcájának is előnyösebb.

FÉKERŐ

Az MX Engine Brake fékteljesítményét még tovább növeltük. Az új MX Engine Brake 20%-kal nagyobb teljesítményt ad le (az MX-13 motor esetében például 2000 ford/percnél 360 kW-ot), ami kiváló alternatívát jelent a lassítófék helyett a legtöbb alkalmazás esetében. Átterveztük a vezérléseket is, így a járművezető a kormányoszlopról működtetheti a rendszert mindössze három lépésben. Ez azt jelenti, hogy a fékteljesítmény optimálisan hozzáigazítható a vezetési körülményekhez. Ez pedig kényelmesebb járművezetést tesz lehetővé, miközben a fék elhasználódását és az üzemanyag-fogyasztást is csökkenti.


ECO ÜZEMMÓD

DAF Eco üzemmód 640

Az új 2015-ös kiadásban alapfelszereltség az Eco üzemmód. Ez az üzemmód 10 százalékkal csökkenti a motornyomatékot az első tizenegy sebességfokozatban. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb helyzetben nincs szükség teljes mértékű gyorsításra, bár ez a lehetőség még mindig egyetlen gombnyomásra elérhető. Az Eco üzemmód a hétköznapi használatban további 1 százalékos üzemanyag megtakarítást tesz lehetővé.

 

 

 MODERN

Új, modern technológiák: prediktív sebességtartás és prediktív sebességváltás. Fejlett GPS technológia segítségével meghatározza a tehergépkocsi pontos helyzetét, és a következő 1-2 kilométerre előre jelzi a várható vezetési körülményeket. A rendszerek „előre gondolkodnak”, és előrevetítik az emelkedőket és lejtőket. A megadott tartományon belül a prediktív sebességtartás meghatározza a megfelelő sebességet, a prediktív sebességváltás pedig kiválasztja a megfelelő fokozatot. A prediktív sebességtartásnak és a prediktív sebességváltásnak köszönhetően az üzemanyag-fogyasztás és a CO2 kibocsátás akár 3%-kal is csökkenhet, főleg dombos útszakaszokon. A kímélő sebességtartásnak (MCC) köszönhetően a tehergépkocsi egyenletesen visszagyorsít a beállított értékre. Ez is üzemanyagot takarít meg, és sokkal kényelmesebb a járművezetőnek. Olvassa be a QR-kódot a prediktív sebességtartás működését bemutató animáció megtekintéséhez.


CSENDES

DAF-Euro-6-CF-Silent

A DAF esti és éjjeli, városi környezetben végzett áruterítő feladatokra fejlesztette ki az egyedi CF és XF Silent típust. Amikor ezeket a járműveket különleges „Silent üzemmódjukra” állítják be, a zajszintjük kevesebb mint 72 dB(A). Ez lehetővé teszi az áruk fel- és lepakolását még esti, éjszakai vagy hajnali időszakokban is olyan területeken, ahol zajkorlátozások vannak érvényben. Az új Silent modelleket a nagy teljesítményű és gazdaságos 10,8 literes PACCAR MX-11 Euro 6 motor hajtja, amely amúgy is híres alacsony zajszintjéről.

KÉNYELEM

DAF-Euro-6-leather-pack-05
A tágas fülke és hálóhely mellett az ülés kényelme is létfontosságú a járművezető számára. Az ülések legújabb generációja, amelyek alapfelszereltségként megerősített oldalirányú támasszal is rendelkeznek, rendkívüli kényelmet biztosítanak. Plusz költségért esztétikus, teljesen bőr belső is rendelhető, amely különleges réz színű üléseket, kormány- és ajtópaneleket foglal magában piros/narancssárga árnyalatokkal. Ez a különleges luxus érzését kölcsönzi a fülkének, és még tovább növeli a járművezető kényelmét.

AERODINAMIKUS

Elegáns tetőlégterelő
Új aerodinamikai csomagot fejlesztettünk ki a Sleeper Cab fülkével épített új CF járművekhez. Ez egy 10 centiméterrel magasabb tetőlégterelőt és a 2,55 méter teljes szélességét lefedő hátsó sárvédőket foglalja magában. A DAF kifejezetten az új, 91 cm magasságú nyeregszerkezettel rendelkező XF Super Space Cab Low Deck járművekhez egy olyan vadonatúj tetőlégterelőt fejlesztett ki, amely akár 4 méteres pótkocsimagasságig is elérhető. Az optimális aerodinamikáért a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztással. 


INFORMATÍV

A DAF Driver Performance Assistant (DPA) funkciója segít a járművezetőnek a lehető leggazdaságosabb vezetésben, és információkkal látja el az üzemanyag-fogyasztásról, a fékezési magatartásról és az abroncsnyomásról. A CF és XF járművekben már a tachográftól érkező adatok is megjelennek a központi információs kijelzőn, hogy a járművezető átfogóbb képet kapjon a vezetési időre és a sebességre vonatkozóan, és így elkerülhesse a szabályszegéseket. A kijelzőn megjelenik a következő szervizellenőrzés közelgő ideje is, így biztosítva a rendszeres karbantartáson keresztül a maximális járműhatékonyságot.


DAF XF Euro 6 belső műszarfal

DAF Transport Efficiency

Your-profitability-our-aim-and-logo_hu

A DAF Transport Efficiency központi filozófiánk elnevezése, melynek köszönhetően a legmagasabb kilométerenkénti hasznot biztosítjuk az Ön számára.

További tudnivalók

Euro 6 DAF tehergépkocsi konfigurálása

DAF Euro 6 truck configurator

A DAF minden kihívásnak megfelel. A DAF tehergépkocsi-konfigurátorral keresse meg az Önnek legjobban megfelelő Euro 6 tehergépkocsit.

Tehergépkocsi-konfigurátor

DAF márkakereskedők keresése

Lépjen kapcsolatba a helyi DAF márkakereskedővel

DAF logo on dealer building

Többet szeretne tudni? A DAF márkakereskedő örömmel tájékoztatja mindenről, amit tudni szeretne a DAF termékekről és szolgáltatásokról.

Kapcsolatfelvételi űrlaphoz lépés