DAF Trucks N.V.

DAF HQ building

driven by quality

A DAF Trucks N.V. az észak-amerikai PACCAR Inc. vállalat teljes tulajdonjogú leányvállalata. A DAF Trucks főbb tevékenységi köre a közepes és nagy terhelésre szánt kereskedelmi járművek fejlesztésére, gyártására, marketing-tevékenységére és értékesítésére koncentrálódik.

A vállalat másik lényeges tevékenységi köre a nagy-britanniai Leyland Trucks Ltd. - amely szintén a PACCAR Inc. vállalat teljes tulajdonjogú leányvállalata - könnyű megterhelésre szánt kamionjainak marketing- és értékesítési tevékenysége. Minden DAF és Leyland termék szolgáltatások széles választékának támogatásával kerül a piacra. A DAF Trucks vállalat harmadik fél számára is gyárt alkatrészeket, a tengelytartozékoktól kezdve a teljes autóbusz-, illetve egyéb speciális járműmotorokig.

A DAF alapelve, hogy termékeit rendelésre gyártja. Ez azt jelenti, hogy minden egyes jármű az ügyfél egyedi elképzelései alapján készül, a gyártást azonban kizárólag a megrendelés beérkezése után kezdik el. Ezt azért nagyon fontos, mert a DAF több tízezer különböző járműtípust állít elő, amelyek mindegyike megfelel az ügyfél egyedi elvárásainak és szállítási igényeinek.

Az ügyfél a DAF-nál elsőrendű szempont. A DAF termékeit kedvező kilométerenkénti költség, kiváló minőség, kényelem a vezető számára, alacsony üzemanyag-fogyasztás, minimális környezetkárosító hatás és kiemelkedő szállítási hatékonyság jellemzi.

A DAF Trucks gyártóüzemei Eindhovenben (Hollandia) és Westerlóban (Belgium) találhatók. Kiemelkedő hatékonyságának, valamint a világszínvonalú előállításnak és termékeknek köszönhetően a vállalat erős versenypozícióra tett szert az európai piacon.