Környezetvédelem

A DAF Trucks N.V. rendkívül komolyan veszi a környezetvédelem kérdését. A környezet védelmére fordított figyelem magától értetődő minden üzleti tevékenységünknél.

Környezetvédelem

Környezetvédelem, magától értetődő módon

A környezetre gyakorolt hatás csökkentése

Tisztában vagyunk azzal, milyen fontos, hogy eljárásaink és termékeink a lehető legkisebb hatást gyakorolják a környezetre. A minőség és a hatékonyság folyamatos fokozása mellett egyidejűleg állandóan dolgozunk azon is, hogy tovább csökkentsük tevékenységeink a környezetre gyakorolt hatását. Példának okáért Eindhovenben egy közeli csatorna vize szolgál a gyártóberendezések hűtésére, a jó minőségű ivóvíz helyett. Új, korszerű motortesztelési laboratóriumunkban pedig fejlett elektromos motorfékeket használunk. Így lehetővé válik, hogy elég elektromos áramot generáljuk ahhoz, hogy ezzel eindhoveni gyáraink energiaigényét 20%-ban fedezzük. Mind a holland, mind a belga termelőüzemek megfelelnek a „hulladékmentes működésű” („zero waste to landfill”) státusz előírásainak, azaz a hulladékok nem szemétlerakóba kerülnek, hanem tovább feldolgozzák azokat.

EcoDesign

Termékeink környezetre gyakorolt hatásának minimálisra csökkentése szerves részét képezi fejlesztési folyamatainknak.  Az elvnek „EcoDesign” a neve. EcoDesign csapatunk „zöld” megoldásokat vezet be a termékek és alkatrészek fejlesztése során: technikai lehetőségeket a környezetre gyakorolt hatás minimálisra csökkentésére. Az EcoDesign az ökológiát és a gazdaságosságot is lefedi. Vagyis a DAF olyan megoldásokat keres, amelyek jót tesznek a környezetnek, de a kamion hatékonyságát is tovább növelik. 

Arra törekszünk, hogy termékeink egyre hatékonyabbak legyenek, még alacsonyabb legyen zaj- és káros kipufogógáz-kibocsátásuk, csökkenjen karbantartási igényük és még inkább újrahasznosítóak legyenek. Ez egy soha véget nem érő feladat. Továbbra is arra összpontosítunk, hogy még optimálisabb módon védhessük a környezetet. Ez jogos elvárás ügyfeleink, munkatársaink és a társadalom részéről is.

Ökológiai lábnyom-kalkulátor

Ökológiai lábnyom-kalkulátor

Számítsa ki, mekkora tehergépkocsi-üzemeletetésének ökológiai lábnyoma
A DAF Ökológiai lábnyom-kalkulátor alkalmazás segítségével könnyen kiszámíthatja, mekkora hatást gyakorol a környezetre DAF kamionja. Mindössze meg kell adnia az olyan adatokat, mint a jármű sorozata, a motortípus, a kibocsátási szint, az éves futásteljesítmény és az üzemanyag-fogyasztás. A kalkulátor ezután kiszámítja a kibocsátott CO2, HC, NOx és a részecskék mennyiségét. A kalkulátor az Euro 6. Euro 5 és az EEV károsanyag-kibocsátási előírásokhoz használható. A kalkulátor olyan tendereknél is felhasználható, ahol környezetvédelmi információkra van szükség. A kalkulátor megfelel a 2009/33/EK EU-irányelvben megszabott követelményeknek. A számítások csak jelzésértékűek, és csak a jármű használati szakaszára vonatkoznak.